#mazimprosta

Forbes: Οι 10 πιο φθηνές χώρες για να ζήσεις χωρίς να δουλεύεις- Στο Νο. 7 η Ελλάδα

«Παράτησε τη δουλειά σου και μετακόμισε στο εξωτερικό» προτρέπει το Forbes τους Αμερικανούς προτείνοντας τις 10 πιο φθηνές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Αφήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα και καλύτερα μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα όπου κοστίζει τόσο λίγο που ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε.» γράφει το άρθρο.

Στην 7η θέση της κορυφαίας 10άδας βρίσκεται η Ελλάδα.

«Γιατί: Μία νέα εισαγωγή στη φετινή λίστα είναι η Ελλάδα, η οποία έχει κάνει βήματα προόδου στη δημιουργία περισσότερων επιλογών έκδοσης βίζας που επιτρέπει στους ανθρώπους να μείνουν περισσότερο. «Και, φυσικά, είναι όμορφη και με καλό κόστος», αναφέρει το άρθρο.

Άλλα προνόμια: «μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία», όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια του International Living, Lynn Roulo.

Πού να μετακομίσετε: Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. «Τα ελληνικά νησιά μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για εξερεύνηση. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σου, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σου», γράφει.

«Αλλά μην νομίζετε ότι έχει ήλιο όλη την ώρα: Αυτή είναι μια χώρα με εποχές. Για παράδειγμα: «Αν ζείτε στην Αθήνα, να περιμένετε πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες».

Το κόστος: «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα με περίπου 1.900 $ το μήνα και ένας εργένης με περίπου 1.600 $. Αλλά να έχετε κατά νου μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ το μήνα».

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως «Τα τελευταία έξι χρόνια, εξετάζω τις φθηνότερες χώρες για να ζήσει κανείς σε όλο τον κόσμο (μπορείτε να δείτε τις αναφορές από το 2022, το 2021, το 2020, το 2019, το 2018 και το 2017). Για το 2023, χρησιμοποίησα για άλλη μια φορά τους ειδικούς της International Living, η οποία δημοσιεύει έναν Ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη (Συνταξιοδότησης) με τα κορυφαία μέρη για συνταξιοδότηση».

Ωστόσο αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλον αυτό τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό, λέει απευθυνόμενος στους Αμερικανούς.

Αυτή η λίστα είναι επίσης για άτομα που έχουν βαρεθεί το ωράριο 9 με 5 και θέλουν να βρουν τα φθηνότερα μέρη για να ζήσουν στον κόσμο, χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο από τις ΗΠΑ, τόσο φθηνό δε, που μπορεί να μην χρειάζεται να εργαστεί καποιος.

Σύμφωνα με το άρθρο, η φετινή λίστα είναι πιο σύντομη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε αυτόν τον δείκτη όσο πιο χρήσιμο γίνεται. Έτσι, για το 2023, έχουμε συνδυάσει ορισμένες κατηγορίες για να εστιάσουμε καλύτερα την προσοχή των ανθρώπων στους παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί για αυτούς να λάβουν υπόψη – κόστος ζωής, κλίμα, βίζες, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα».

Ορισμένες χώρες λείπουν από τη λίστα φέτος επειδή οι καταστάσεις με τη χορήγηση βίζας έχουν δημιουργήσει προβλήματα ή είναι πλέον πολύ ακριβά για τους ομογενείς να ζήσουν εκεί με πλήρη απασχόληση. «Η Μαλαισία και το Βιετνάμ εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία», λέει.

Τα κορυφαία μέρη που προτείνει το Forbes, όπου «θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα» είναι τα εξής:

1. Πορτογαλία

2. Μεξικό

3. Παναμάς

4. Ισημερινός

5. Κόστα Ρίκα

6. Ισπανία

7. Ελλάδα

8. Γαλλία

9. Ιταλία – Ταϊλάνδη (ισοπαλία).

Με πληροφορίες του Forbes

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο