#mazimprosta

Ξεθυμασμένη Αριστερά

● Τι έχουμε συμπεράνει μέχρι σήμερα από τα πολιτικά πράγματα; Η κυβέρνηση έβγαλε κόπιες από τα κλειδιά του κράτους και τις έδωσε στο παλαιόν καθεστώς, στη σημιτορεπουσική, αντιπαραδοσιακή ομήγυρη και την ξεθυμασμένη Αριστερά.
● Οι τρεις προαναφερθέντες «χώροι» περίπου ταυτίζονται. Βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση. Ακολουθούν ίδια πορεία. Εχουν τις ίδιες προτιμήσεις και στοχεύσεις, και υπάγονται στο νεοταξικό υπερσύνολο.
● Αυτές οι ιδεολογικές παρατάξεις έχουν ένα προβληματάκι: Ξεπεράστηκαν και από τον χρόνο και από τους ανθρώπους. Είναι μια αφόρητη μπαγιατίλα, που φαντάζει φρέσκια μόνο στα μάτια των αδαών…
● Μια απόδειξη για το πού διαθέτει τα κλειδιά του κράτους η κυβέρνηση είναι η καθημερινή (!) ενημερωτική εκπομπή που θα έχουν στην κρατική τηλεόραση η Ολγα Τρέμη (του Mega, που συγχωρέθηκε και επωλήθη το σκήνωμά του), ο Αντώνης Δελλατόλας του «Ποντικιού» και ο Ηλίας Κανέλλης, υπέρμαχος του Σχεδίου Ανάν και του βιβλίου Ιστορίας της Ρεπούση, και σφοδρός πολέμιος του -κατ’ εκείνον- «ελληνορθόδοξου ιδεολογήματος» και ειδικότερα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
● Ο Ηλίας Κανέλλης έχει γράψει και βιβλίο, το οποίο τιτλοφορείται «Εθνοχουλιγκανισμός» – με περιεχόμενο που είναι εύκολο να μαντέψει κάποιος το ύφος και τη στόχευσή του.
● Το βιβλίο του Κανέλλη δεν είναι μεγάλο – μόλις 117 σελίδες. Το περιεχόμενό του δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συρραφή άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον «Κήρυκα» των Χανίων (μια εφημερίδα που ελεγχόταν μετοχικά από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη).
● Από το κανέλλειο πόνημα παρατίθεται ενδεικτικά απόσπασμα από τη συνοπτική περιγραφή του: «Πώς να ερμηνεύσει τον εθνοχουλιγκανισμό χωρίς τα αριστερορθόδοξα και ελληνορθόδοξα ιδεολογήματα μιας “ρωμιοσύνης” που ιππεύει την υφήλιο και αντιστέκεται στην πραγματικότητα, χωρίς τα μεγαλοϊδεατικά απωθημένα, χωρίς διεθνείς συνωμοσίες, χωρίς την καρικατούρα αντιιμπεριαλισμού που συνίσταται στη ζηλοφθονία των νεόπλουτων απελεύθερων προς τη Δύση, χωρίς το ντόπινγκ της εθνικής ιδεολογίας, αλλά και χωρίς τον προστάτη “θεό της Ελλάδος”, εκπρόσωπος του οποίου δεν είναι μόνον ο κ. Χριστόδουλος;»
● Είχε μεγάλο άχτι εναντίον του Χριστοδούλου και εναντίον των «ελληνορθόδοξων ιδεολογημάτων», ο Κανέλλης, και αυτό του αναγνωρίζεται από την πατριωτική και θρησκευόμενη Νέα Δημοκρατία…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο