#mazimprosta

Χωρίς αιδώ! Κάτω από την κούνια του μωρού έκρυβε τα βρώμικα λεφτά η Καϊλή;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο παιδικό δωμάτιο

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη για το που έκρυβε τα χρήματα με τα οποία την δωροδοκούσαν από το Κατάρ η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή Live News, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρόκειται να συνεργαστεί και με τις ιταλικές Αρχές, καθώς «εγκέφαλος» της υπόθεσης είναι Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έκρυβε τα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της, επιμελώς κρυμμένα κάτω από την κούνια του 1,5 έτους παιδιού της. Δηλαδή, η Εύα Καϊλή θεώρησε ότι ήταν «ασφαλές» σημείο να κρύψει τα χρήματα που είχε «τσεπώσει» για να «ξεπλύνει» το Κατάρ, κάτω από το κρεβατάκι που κοιμόταν η κόρη της, Αριάδνη.

«Αδειάζει» τον σύντροφό της

Την ώρα που η Εύα Καϊλή βρίσκεται αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κρατείται από τις βελγικές αρχές, η ίδια δηλώνει… σοκαρισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό και στο σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, δήλωσε στους Βέλγους Αστυνομικούς ότι… «έχει πέσει από τα σύννεφα». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο γνώριζε πως ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντσέρι είχαν σχέσεις με το Κατάρ και του είχε επιστήσει την προσοχή. Η ευρωβουλευτής και έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι δεν… γνώριζε τι έκανε ο σύντροφός της και δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εκπομπή, η κ. Καϊλή φέρεται να έχει προσλάβει ως συνήγορό της τον Αντρέι Ριζόπουλος, ο οποίος είναι Βέλγος με ελληνικές ρίζες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους των Βρυξελλών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Καϊλή έχει καταθέσει αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι», ωστόσο οι βελγικές αρχές το απέρριψαν εξαιτίας των σοβαρών κατηγοριών με τις οποίες βαρύνεται. Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι το σπίτι της στις Βρυξέλλες το αγόρασε με δάνειο, ωστόσο δεν φέρεται να έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την αποπληρωμή του δανείου.

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της και των συγγενών της

Υπενθυμίζεται ότι από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντοπίστηκε εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και ήδη δεσμεύθηκε ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητα της.

Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.

Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές Αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο