#mazimprosta

Τσαβούσογλου εκτός ελέγχου: Τσαντίστηκε με τις ΗΠΑ και ξέσπασε κατά Ελλάδας και Κύπρου  

Θρασύς και προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΕΞ για μια ακόμη φορά

Η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο προκάλεσε το ξέσπασμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην Ουάσιγκτον και με την ευκαιρία προχώρησε σε νέες προειδοποιήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας πως η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλύψει και τον διάλογο που είχε επ’ αυτού με τον Αμερικανό ομόλογό Άντονι Μπλίνκεν:

«Οι ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό χάλασαν την ισορροπία, όσο και αν ο Αμερικανός πρέσβης είπε τις προάλλες ότι δεν παίρνουν θέση. Έχει γύρει η πλάστιγγα των ΗΠΑ. Ήραν το εμπάργκο όπλων στην Ε/κ πλευρά για ένα χρόνο, λένε. Το είπα στον Μπλίνκεν, “γιατί” του είπα, “το κάνατε αυτό;”. Να, λέει, “συνεργάστηκαν μαζί μας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος”. Ξέρετε ο ελληνοκυπριακός τομέας είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη στον κόσμο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αδελφέ μου, εναντίον ποιων τους δίνετε όπλα; Εναντίον ποιου τους δίνεις όπλα; Εναντίον της Τουρκίας τούς τα δίνετε. Εμείς τι κάναμε όμως; Εκείνοι έλαβαν μια απόφαση και εμείς ενισχύουμε τώρα τις στρατιωτικές δυνάμεις».

Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου είπε πως υπάρχουν χώρες της ΕΕ που θα ανοίξουν «αντιπροσωπείες» στα κατεχόμενα:

«Με αυτά που κάναμε στην Κύπρο εδώ και 20 χρόνια δεν αφήσαμε μόνους τους Τουρκοκύπριους, αν και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θέλουμε όσον αφορά την αναγνώριση. 1-2 χώρες της ΕΕ ετοιμάζονται να ανοίξουν αντιπροσωπείες στα Κατεχόμενα. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να υπάρξουν αντιπροσωπείες και να αναγνωριστεί το διαβατήριο».

#np2022 #pdm2882 #dimokratiagr

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο