#mazimprosta

Το σκάνδαλο Καϊλή…

Το σκάνδαλο Καϊλή… σκανδαλίζει από όποια οπτική και αν το προσεγγίσεις. Η εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου… πρώτο τραπέζι πίστα στην εκτεταμένη έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά στους κόλπους της πολιτικής καρδιάς της Ευρώπης, με το όνομά της να αναφέρεται πρώτο στα διεθνή ΜΜΕ, και η δική της φωτογραφία να συνοδεύει τα σχετικά ρεπορτάζ.

Η αποκάλυψη, προσαγωγή, σύλληψη υποστηρίζουν ορισμένοι, έγινε σημειολογικά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Η Εύα Καϊλή, προερχόμενη από την πολιτική μήτρα του ΠΑΣΟΚ και του… σημιτικού εκσυγχρονισμού, που έχουν ιστορικές ρίζες και “ποινικό μητρώο” σε τέτοιου είδους σκανδαλώδεις υποθέσεις, από την περίοδο της οκταετούς διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.

Η Εύα Καϊλή, με τη μεταγραφή από τη δημοσιογραφία στην πολιτική, που δεν κατάφερε να ανέβει επίπεδο και να δώσει ουσιαστικό αποτύπωμα στην παρουσία της. Την οποία… προξένευαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα περαστικοί τυχοδιώκτες από τη Νέα Δημοκρατία, προτρέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την εντάξει ως μεταγραφή στην ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς.

Η Εύα Καϊλή, η οποία υπονόμευε υπογείως τον Νίκο Ανδρουλάκη, και δεν τον στήριξε ούτε στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο απασχολεί μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού αλλά και τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εύα Καϊλή, την οποία στήριζαν και προωθούσαν συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα. Το είχαν κάνει στο παρελθόν και με άλλες περιπτώσεις προσώπων που απασχόλησαν τον δημόσιο βίο με σκανδαλώδες αποτύπωμα. Από τον Λιγνάδη μέχρι… ακτιβιστές.

Τελικά, υπάρχουν δικαστές που κυνηγούν τη διαφθορά πολιτικών. Στις Βρυξέλλες, μακριά από την Αθήνα, δυστυχώς…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο