#mazimprosta

Το Κερί Που Θα Μεταφέρει Το Σπίτι Σας Απευθείας Στο Παρίσι

Το Κερί Που Θα Μεταφέρει Το Σπίτι Σας Απευθείας Στο Παρίσι.

Μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου είναι ένα ακριβό αρωματικό κερί. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό, μεγάλο ή ακατάστατο είναι το σπίτι μου, ο φωτισμός κάνει αμέσως τον χώρο μου να νιώθει, λοιπόν, δικός μου. Ακόμα καλύτερα, η εύρεση του σωστού αρώματος μπορεί επίσης να είναι μεταφορική. Με τα χρόνια έχω κάψει εκείνα που μυρίζουν δάση της Βόρειας Καλιφόρνια, ροδόνερο από το Μαρόκο, τσαμπιά γαλλικής λεβάντας και τα εσπεριδοειδή που θα βρείτε στην Ελλάδα. Αλλά όποτε θέλω να νιώσω ότι βρίσκομαι στο Παρίσι (που, αν είμαι ειλικρινής, είναι τις περισσότερες φορές), χτυπάω ένα σπίρτο και ανάβω το κερί Cire Trudon μου.

Ο αρχαιότερος κεροποιός στον κόσμο, ο Cire Trudon, ιδρύθηκε στη Rue Saint-Honoré το 1643 και καθόριζε το άρωμα της βασιλικής αυλής του Λουδοβίκου XIV αιώνες πριν αρχίσουμε εμείς οι υπόλοιποι να σηκώνουμε τα κεριά ως κομμάτια για τα δικά μας σπίτια. Ακόμη και τώρα, κάθε κερί κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο στη Νορμανδία και το να μπεις σε ένα από τα καταστήματα της μάρκας στο Παρίσι μοιάζει περισσότερο με την είσοδο σε ένα φαρμακείο του 17ου αιώνα παρά σε ένα κατάστημα κεριών του 21ου αιώνα.

Αλλά όλη αυτή η ιστορία και η δεξιοτεχνία συνοδεύονται από μια αρκετά βαριά τιμή – 105€ για το τυπικό μέγεθος – μια αγορά που φαίνεται λίγο γελοία στις καλύτερες στιγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρόσφατη εισαγωγή του ταξιδιωτικού μεγέθους La Petite Bougie είναι τόσο ευχάριστη: Όχι μόνο μπορεί να συσκευαστεί, αλλά στα 42€, μπορώ να δικαιολογήσω την αγορά ενός και για τον εαυτό μου.

Υπάρχουν πολλές μίνι εκδόσεις κλασικών αρωμάτων Cire Trudon για να διαλέξετε, όπως το Joséphine, το οποίο έχει νότες από kaffir lime, αιγυπτιακό γιασεμί και τούρκικο τριαντάφυλλο και το Abd El Kader, το οποίο έχει κατασκευαστεί για να μας θυμίζει το μαροκινό τσάι μέντας. Το αγαπημένο μου, όμως, είναι το Cyrnos, ένα μείγμα από αρώματα όπως μαύρο σύκο, λεμόνι, μυρτιά και θυμάρι. Είναι εμπνευσμένο από μια βίλα Belle Époque στη Νότια Γαλλία, αλλά θα μπορούσε εξίσου εύκολα να είναι το άρωμα ενός διαμερίσματος στην αριστερή όχθη στο Παρίσι ή το λόμπι ενός υπέροχου ξενοδοχείου στην περιοχή Marais της πόλης του Φωτός. Με άλλα λόγια, είναι μια δόση απόδρασης — όποτε μπορεί να το χρειαστείτε.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο