#mazimprosta

Το εκλογικό επιτελείο του Μαξίμου συμπληρώνει ο Μητσοτάκης – Οι νέες αφίξεις, η διανομή των ρόλων και το στοίχημα

Ηδη πολλά στελέχη είναι ετοιμοπόλεμα στο πλευρό του πρωθυπουργού, ωστόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να έχει δίπλα του όλους όσοι του είναι απαραίτητοι ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πρώτη εκλογική μάχη της απλής αναλογικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Διαμαντής Σεϊτανίδης

Με την υπόθεση των παρακολουθήσεων να περνά, σταδιακά, σε δεύτερη μοίρα, καθώς το επιτελείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι «έχει περάσει τον κάβο», και τις δημοσκοπήσεις να «φουσκώνουν τα πανιά» της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει την ομάδα, με την οποία θα δώσει τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών.

Πολλά στελέχη είναι ήδη ετοιμοπόλεμα στο πλευρό του πρωθυπουργού, ωστόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να έχει δίπλα του όλους όσοι του είναι απαραίτητοι ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πρώτη εκλογική μάχη της απλής αναλογικής, ώστε στη συνέχεια να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να επιτύχει την αυτοδυναμία που επιδιώκει, «και μάλιστα όχι οριακά» όπως μας λέει στενός συνεργάτης του.

Μία αλλαγή στην ομάδα

Το βασικό τιμ που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις για εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη έχει υποστεί μόνον μια αλλαγή, όταν ο Γιάννης Μπρατάκος αντικατέστησε τον Γρηγόρη Δημητριάδη μετά το γνωστό θέμα των παρακολουθήσεων. Μαζί με τον νέο υφυπουργό της κυβέρνησης, το επιτελείο που προτείνει πολιτικές και πρόσωπα στον πρωθυπουργό αποτελείται από  πρόσωπα:

Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, ο οποίος αρνήθηκε κάθε θέση προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κι ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει ασχοληθεί ήδη από την περίοδο μετά τις εκλογές του 2019 με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ στις εκλογές της προσεχούς άνοιξης.Τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος καλείται πλέον τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (η συχνότητα θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές) για να μετάσχει στις κρίσιμες συσκέψεις που αφορούν την εκλογική προετοιμασία. Σε συνεργασία με τους κ. Μπρατάκο και Νέζη, ο κ. Μαρινάκης έχει την εποπτεία και την επίβλεψη της κατάρτισης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.Την υπεύθυνη επικοινωνίας του πρωθυπουργού και «σκιά» του σε κάθε έξοδο από το Μαξίμου, Κύρα Κάπη, η οποία θα έχει αποφασιστικό λόγο στον τρόπο που θα λανσαριστεί η όλη προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντικός συνεργάτης της κυρίας Κάπη θα είναι ο επανελθών στο πρωθυπουργικό επιτελείο, Ερικ Θανόπουλος Παρκς, ο οποίος θεωρείται ειδικός στην επικοινωνία μέσω των νέων διαύλων (μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.). Στο στενό επικοινωνιακό επιτελείο περιλαμβάνονται ο Χρήστος Ζωγράφος, ο Γιάννης Βλαστάρης και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Σε ειδικό επικοινωνιακό ρόλο ενεργοποιείται και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.Αναβαθμισμένος ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες του κ. Μητσοτάκη είναι ο ρόλος της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, που αντικαθιστά τις αποχωρήσεις των Αργύρη Παπαστάθη (παλαιότερα) και Θανάση Μπακόλα (πιο πρόσφατα) από το πρωθυπουργικό επιτελείο.Απροσδιόριστος έως τώρα και μάλλον άτυπος είναι ο ρόλος του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, παλαιού συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο επιτελείο του Μεγάρου ΜαξίμουΜε ειδική αποστολή θα ενταχθεί στην ομάδα στελεχών που θα ετοιμάσουν και θα διεξαγάγουν τον προεκλογικό αγώνα και ο σημερινός υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ειδικός στις δημοσκοπήσεις, Θοδωρής Λιβάνιος.Από την κομματική πυραμίδα της Νέας Δημοκρατίας, ενεργότερο ρόλο στην εκλογική μάχη θα έχουν ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός. Αμφότεροι δεν θα πολιτευτούν, προκειμένου να ανταποκριθούν απερίσπαστοι στο ρόλο τους.Επίσης «ελεύθερος» θα είναι ο ρόλος του διπλωμάτη και πρώην προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος θα λειτουργεί παράλληλα με τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αννα-Μαρία Μπούρα.

#np2022 #pdm2882 #Ημερησία

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο