#mazimprosta

Το “Ανεξάρτητο Πριγκιπάτο του Πειραιά”…

Ένας φανερός και υπόγειος «πόλεμος» μαίνεται ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Ανεξάρτητο Πριγκιπάτο του Πειραιά. Από την μια οι Μητσοτάκης – Δημητριάδης και από την άλλη ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για ποιον λόγο έγινε η επίθεση στον Δημητριάδη για… ένα πέναλτι.

Η λέξη «πόλεμος» δεν σημαίνει πως δεν θα μιλιούνται (σ.σ. με μια μικρή επιφύλαξη αν μιλάνε τηλεφωνικά), αλλά όταν μιλάμε για εξουσία ή λεφτά, ο καθένας από τους δύο μπορεί να κάνει τα πάντα για να στριμώξει τον άλλο και την άλλη μέρα να γελάνε. Just business. Παρ’ όλα αυτά η ενόχληση του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε πολύ φανερή, όταν με αφορμή ένα χαζό πέναλτι του Άβιλα που κάλυπτε την μπάλα στον Ιωαννίδη, το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων ήρθε ισόπαλο 1-1. Και τότε ξέσπασε στον Δημητριάδη by proxy.

O Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος στοχοποίησε, με κάτι σημειώσεις που είχε γραμμένες σε ένα χαρτάκι και κρυφοκοίταζε, τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως επικεφαλής του παρακράτους. Σε μια αρκετά χοντροκομμένη δήλωση ανέφερε (απομαγνητοφώνηση λέξη προς λέξη χωρίς ωραιοποίηση): «Κοιτάξτε, αυτό που είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε, είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό, όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στη Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλή(ς) τον Γρήγορη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας σε αυτή την ανομία τελείωσε, η προσωπική μου πρόταση είναι να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. ό,τι, να ‘ναι). Ευχαριστώ πολύ». Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πως συνολικά το Προεδρείο του Ολυμπιακού λειτουργεί ως φερέφωνο του Βαγγέλη Μαρινάκη, παίρνοντας γραμμή ως προς τον τρόπο που θα κινηθούν. Ταυτόχρονα ο οποιοσδήποτε βλέπει την στροφή από το «No Politica και ο Ολυμπιακός πάνω απ’ όλα» στο «Yes, Politica».

Η στοχοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει πολλές αναγνώσεις: Πρώτα απ’ όλα ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού τον κατονομάζει, μέσω του υπαλλήλου του, ως αποκλειστικο υπεύθυνο. Δεύτερον ζητάει «ανθρωποθυσία» για την προσβολή να τον παρακολουθούν -τον πιο ισχυρό Έλληνα- μέσω τρίτων. Το κυριότερο: δίνει διέξοδο στον Μητσοτάκη να θυσιάσει τον Πρώτο Ανιψιό και να κλείσει μια και καλή αυτή η σελίδα που απειλεί το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Και η Νέα Δημοκρατία την δεδομένη στιγμή ισούται με τον βολικό συνέταιρο όλων των ολιγαρχών που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν τις αποκαλύψεις του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη, ο Όμιλος Μαρινάκη μέσω των ΜΜΕ χτυπούσε περισσότερο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, παρά τον Πρώτο Ανιψιό. Όταν βέβαια ένας φίλος «χτυπάει» έναν φίλο και μιλάμε για τέτοια μεγέθη, κάτι θέλει.

ΤΑ ΝΕΑ

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική γραμμή. Άπλετο φως τώρα. Δηλαδή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όταν «ο Δημητριάδης παρακολουθούσε άλλους» (σύμφωνα με την νέα γραμμή του Ομίλου), αλλά όταν άγγιξε τον ισχυρό άνδρα του Πειραιά και κυρίως όταν έγινε αυτό που θα δείτε παρακάτω, πρέπει κάπως να τους επαναφέρουν στην τάξη. Πάλι στα ΝΕΑ, είδαμε την είδηση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το λιμάνι…

Από την άλλη, το Μέγαρο Μαξίμου ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση κατά 67% του λιμένα Αλεξανδρούπολης, στοιχίζοντας χρήμα και στον Βαγγέλη Μαρινάκη που ήθελε να βγει εκτός ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία συμμετέχει με 6%. Αν συνεχίζονταν η ιδιωτικοποίηση, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ισχυροποιούνταν και το ποσοστό του Βαγγέλη Μαρινάκη θα είχε μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης. Διευθύνων Σύμβουλος στο Υπερταμείο που ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση είναι ο… (έκπληξη) Γρηγόρης Δημητριάδης! Κάτι που εξηγεί τόσο την μετωπική επίθεση εναντίον του επί προσωπικού για ένα κανονικό πέναλτι (σ.σ. τι φτάσαμε να συζητάμε), όσο και την θέση στην πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ πως η ιδιωτικοποίηση ακυρώθηκε για γεωστρατηγικούς λόγους. Δηλαδή ο λαός του Ολυμπιακού χρησιμοποιείται ως στρατός επειδή…Yes, Politica.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο