#mazimprosta

Συστάσεις Μητσοτάκη κατά της… αλαζονείας!

«Καμπανάκι» σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να μη θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους.

Συστάσεις προς τους «γαλάζιους» υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να μην είναι… αλαζόνες απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παραίνεσή του να συζητείται εντόνως στην Πειραιώς, καθώς άπαντες αναρωτιούνται για ποιον χτυπά η πρωθυπουργική καμπάνα.

Παρεμβαίνοντας στη σύνοδο των προέδρων των επιτροπών των εκλογικών περιφερειών και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα απανταχού στελέχη του κόμματός του, υποστήριξε πως η μάχη στις επόμενες εκλογές δεν θα δοθεί μόνο στην ακρίβεια, στα βασικά μεγέθη, δηλαδή, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και τόνισε πως «υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους».

Οπως ανέφερε, η κοινωνία εξακολουθεί να δοκιμάζεται, οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, και οι δυσκολίες παραμένουν, επομένως θα πρέπει οι «γαλάζιοι» στην επικοινωνία που έχουν με τις κομματικές οργανώσεις αλλά και με τους πολίτες να επιδεικνύουν κατανόηση για τα προβλήματα της κοινωνίας «και να μην παρεισφρήσει ποτέ στον λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας». Από τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπεραίνει εύκολα κανείς πως εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν λίγο πολύ πως όλα είναι καλώς καμωμένα και πως το βασικό που τους απασχολεί είναι να μη θεωρηθούν οι νεοδημοκράτες -που έχουν… μεθύσει από την επιτυχία- υπερόπτες.

«Αποζητούμε την αυτοδυναμία»

Κατά τα λοιπά, η ομιλία του πρωθυπουργού στα τοπικά και περιφερειακά στελέχη του κόμματός του ήταν προσανατολισμένη στις προσεχείς κάλπες, καθώς έθεσε εκ νέου τον στόχο της αυτοδυναμίας. «Αποζητούμε την αυτοδυναμία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «διότι την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας, η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει».

Οσο για την ενεργειακή ακρίβεια και τον πληθωρισμό που γονατίζουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ο ίδιος επιχείρησε να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση θα στηρίζει όσο μπορεί τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους, καθώς, όπως δήλωσε, έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια, λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας, «μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Ελληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας θα σταθούμε κοντά τους», όπως ανέφερε.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο