#mazimprosta

Συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά η Εύα Καϊλή

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες

Στη σύλληψη της Εύας Καϊλή προχώρησαν οι βελγικές αρχές, καθώς η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να είναι ανάμεσα στους τέσσερις που κρατούνται για την υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την Ευρώπη.

Παρόλο που η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας δεν ανέφερε το όνομα της Εύας Καϊλή, η εφημερίδα L’ Echo αναφέρει πως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί.

«Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορείται και κρατείται» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η Ελληνίδα πολιτικός είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα, η ανακοίνωση από τις βελγικές αρχές αναφέρει ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς, ενώ την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα.

Η Εύα Καϊλή ανακρίνεται και βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σακούλες με χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός βοηθός στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών. Πληροφορέις αναφέρουν ότι κρατείται και ο πατέρας της.

Χθες, Σάββατο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρoέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο