#mazimprosta

Σε… χαμηλή πτήση ο Ανδρουλάκης!

Σε… χαμηλή πτήση ο Ανδρουλάκης!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «πληρώνει» τις εσωκομματικές διαδικασίες ενός κλειστού ιερατείου που αποτελείται μονάχα από προσωπικούς του φίλους

Ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσε η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να εξασθενεί πίσω από άχαρες εσωκομματικές διαδικασίες ενός κλειστού ιερατείου, που αποτελείται μονάχα από προσωπικούς του φίλους.

Η στρατηγική των ίσων αποστάσεων από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου, στην οποία έχει καταλήξει, δεν βοηθά, σύμφωνα με ορισμένους και εντός ΠΑΣΟΚ, στην ενίσχυση των ταυτοτικών, πολιτικών/παραταξιακών χαρακτηριστικών του Κινήματος. Αντίθετα, το εμφανίζει ως «παίκτη ευκαιρίας» που θα αποφασίσει κατά πού θα τραβήξει, αναλόγως με τα «κέρδη» που θα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι εκείνη την ώρα. Η τακτική αυτή, όπως επισημαίνουν, αντιφάσκει ευθέως με τη διακήρυξη Ανδρουλάκη ότι το κόμμα του «ακολουθεί πολιτική αρχών».

Αρκετά στελέχη της εναπομείνασας παλαιάς φρουράς προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι ο Ανδρουλάκης δεν φαίνεται να δικαιολογεί τη φήμη του κι ότι εξαντλείται σε πορείες χαμηλών πτήσεων. Κατά μία άποψη, μάλιστα, δείχνουν να συμφωνούν εκ των υστέρων με το επιχείρημα που ακούστηκε στις εσωκομματικές κάλπες από τους αντιπάλους του, ότι δεν μπορεί να κρατά δυο καρπούζια στο ένα χέρι.

Οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τον εμποδίζουν να έχει συστηματική παρουσία στην εσωκομματική ζωή και κυρίως στις εγχώριες εξελίξεις, όπου η φωνή του είναι αδύναμη. Στην πραγματικότητα, σχολιάζουν δηκτικά ορισμένοι, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει έναν «πρόεδρο εξωτερικού» που μοιάζει κάποιες φορές με επισκέπτη στη χώρα.

Κυρίως δεν δείχνει, σύμφωνα με μια βασική διαπίστωση, να εμπιστεύεται τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα του, το οποίο, ελλείψει κρυστάλλινης στρατηγικής και παρουσία μιας ενοχλητικής κακοφωνίας που εκδηλώνεται από τη «δεξιά πτέρυγα», εμφανίζεται καχεκτικό στην παραγωγή πολιτικών γεγονότων μεγάλης σημασίας. Η ανοχή που τηρεί απέναντι σε ατυχείς περιπτώσεις, όπως της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, η οποία παίρνει ευθέως αντικομματικές θέσεις, συνιστά πλήγμα γοήτρου.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο