#mazimprosta

Ρωσία: Τα πράγματα είναι σοβαρά

□ Μετά και τα χθεσινά «αναμενόμενα» τραγικά γεγονότα στην «καρδιά» της Ρωσίας, δεν απομένει παρά να ευχηθούμε το εξής: Το παγκόσμιο εν εξελίξει παιχνίδι της ανακατανομής πλούτου και εξουσίας να είναι όντως στημένο.

□ Τι εννοούμε; Μα, να υπάρχουν απαράβατες «κόκκινες γραμμές» για τους κορυφαίους παίκτες. Αν κλιμακωθούν προβοκατόρικου τύπου ενέργειες και σε άλλες πρωτεύουσες ισχυρών χωρών του πλανήτη, δε θέλουμε καν να σκεφτούμε την εφαρμογή σεναρίων επιστημονικής φαντασίας στις ήδη σκοτεινές μέρες που ζούμε.

□ Φερειπείν να εκτοξεύεται στο άμεσο μέλλον από τους Ρώσους ο διηπειρωτικός τρομακτικού βεληνεκούς RS-28 Sarmat γνωστός και ως “Satan 2”,  έκαστος οπλισμένος με αρκετές πυρηνικές κεφαλές και μη αναχαιτίσιμος βάσει των διαθέσιμων εξοπλιστικών δεδομένων από καμία, μα καμία αεράμυνα.

□ Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά ξανά μετά από ογδόντα χρόνια που σίγουρα αν ο κοσμάκης ήταν σε θέση να αντιληφθεί και να αναλύσει τα γεωπολιτικά και στρατιωτικά δρώμενα θα δημιουργείτο παγκόσμιος πανικός με ολέθριες συνέπειες και δη για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

□ Δεν είναι διόλου τυχαία η «αμέριστη συνδρομή» των ΗΠΑ στην εξιχνίαση των υπαιτίων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό κέντρο της Μόσχας, ενώ οι μυστικές της υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τους Ρώσους πριν από μέρες πως επίκειτο να συμβεί. Δεν «έπιασε πόνος» το σύστημα Μπάιντεν για τον Πούτιν, παρά ήθελε a priori να αναδείξει πως ουδεμία ανάμειξη θα έχει γιατί γνωρίζει καλά τι πρόκειται να επακολουθήσει αν θεωρηθεί από το καθεστώς Πούτιν ως κύριος ύποπτος του πρόσφατου μακελειού.

□ Στον δικό μας μικρόκοσμο τώρα. Η πτωχευμένη επί της ουσίας Ελλάδα η οποία σε λίγες ώρες θα γιορτάσει με τον παραδοσιακό τρόπο την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα μιας τραγικής ειρωνείας: Την επέλαση του Νεομητσοτακισμού που, αν συντόμως δεν αναχαιτιστεί από υγιείς πολιτικές δυνάμεις (αλλά και πού να τις βρεις) η χώρα μας θα βαδίσει θέλοντας και μη γυμνή και παροπλισμένη στα μαρμαρένια αλώνια, πληρώνοντας ακριβά την προσωπική ατζέντα ενός πρωθυπουργού ο οποίος κάνει μόνο οικογενειακές μπίζνες αδιαφορώντας προκλητικά τόσο για θεούς όσο και για ανθρώπους.

□ Πόσο πολιτικά αφελής δύναται να είναι αυτός που κυβερνά μια μικρή και ανίσχυρη χώρα διαλαλώντας κάθε τρεις και λίγο ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία; Η οποία στρατιωτικά «μας βλέπει» σαν μια ζαλισμένη και ενοχλητική μύγα;

□ Θέλουμε να πιστεύουμε πως τελικά δεν έχει να κάνει με ανερμάτιστη αλαζονεία και πολιτική τρέλα η όλη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη Μόσχα αλλά: με τις αναγκαίες τοποθετήσεις ένεκα χρήσιμων και επιβεβλημένων λεονταρισμών, υπό τη λογική ότι όπως προγράψαμε το παιχνίδι είναι οριοθετημένο και συνεπώς στημένο. Διαφορετικά χαθήκαμε…

ΥΓ. Σύμφωνα με κακές γλώσσες ακόμη και μπόμπες να πέφτουν κάποια στιγμή και στην ελληνική επικράτεια προφανώς συμβατικές, κάτι που ως γεγονός είναι αποφευκτέο… τα επιδοματάκια έχει ήδη προβλεφθεί ότι θα συνεχίσουν να αποδίδονται στους νεόκοπους πολεμοπαθείς κανονικότατα, αρκεί βεβαίως να τους ξημερώνει και η επόμενη μέρα…

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο