#mazimprosta

Παγκόσμια πρωτοτυπία Μπακογιάννη στα Πατήσια

Πρόστιμο για… καλλωπισμό πεζοδρομίου!

Εμβρόντητος έμεινε γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των μικροβιολογικών εργαστηρίων, όταν  ανήμερα προπαραμονής Χριστουγέννων δέχτηκε την επίσκεψη της δημοτικής αστυνομίας στην ολοκαίνουργια μονάδα-κόσμημα που έχει δημιουργήσει στα Πατήσια.

Ο άνθρωπος κόντεψε να πηδήξει από το παράθυρο όταν ο επικεφαλής του κλιμακίου «αστυνόμευσης» τον κάλεσε σε αυστηρό ύφος να γκρεμίσει όλες τις «αυθαίρετες κατασκευές» που έχει δημιουργήσει στο πεζοδρόμιο, έξω από το κατάστημα του.

Προς στιγμήν ο επιχειρηματίας δεν κατάλαβε. Και μετά συνειδητοποίησε ότι η δημοτική αρχή εννοούσε ως «αυθαίρετα κτίσματα», δύο κομψά παρτέρια από κυβόλιθους σε δέντρα του διπλανού πεζοδρομίου, τέσσερις πλαστικές κορίνες σήμανσης για την ράμπα ΑΜΕΑ  και μία πινακίδα για το σημείο επιβίβασης-αποβίβασης των υποβοηθούμενων επισκεπτών! Ευτυχώς δεν του είπαν να ξηλώσει και την μεταλλική μπάρα στην είσοδο του εργαστηρίου που διευκολύνει την είσοδο των αμαξιδίων συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Ο ιδιοκτήτης του μικροβιολογικού κέντρου προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί λέγοντας ότι τα μεν παρτέρια τα έφτιαξε ακριβώς για να μην σκοτώνεται ο κόσμος παραπατώντας στα χαντάκια που είχαν δημιουργήσει με τις ρίζες τους οι μουριές πάνω στις κατεστραμμένες πλάκες πεζοδρομίου. Οι δε κορίνες μπήκαν για να μην ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα και κλείνουν την είσοδο στους πολίτες με τα αναπηρικά αμαξίδια. Τίποτα όμως! Οι υπάλληλοι του δήμου ισχυρίστηκαν ότι οι κατασκευές αυτές δεν συνάδουν με το ύφος και την…φιλοσοφία που έχει το νέο πρόγραμμα… «αποκατάστασης βατότητας»(!) των πεζοδρομίων το οποίο επιμελείται ο γνωστός και μη εξαιρετέος αντιδήμαρχος, εμπνευστής του «Μεγάλου Περιπάτου», Φοίβος Αξιώτης! Δηλαδή τα παρτέρια και η διευκόλυνση των ΑΜΕΑ δεν ταιριάζουν στην αισθητική αντίληψη του Δήμου Αθηναίων για τα πεζοδρόμια στα Πατήσια όπου οι λαθραίοι κάνουν την ανάγκη τους…

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται δεκαετίες ολόκληρες με επιτυχία στη Νέα Ιωνία μάταια προσπάθησε να πείσει τους δημοτικούς αστυνομικούς ότι οι ελάχιστες αυτές παρεμβάσεις που δεν θίγουν δα και την φυσιογνωμία του αστικού τοπίου σε μία ήδη υποβαθμισμένη περιοχή, έγιναν για να διευκολύνουν την μετακίνηση των ηλικιωμένων πελατών του, ειδικά αυτών που μετακινούνται με αμαξίδια. Οι υπάλληλοι όμως δεν άκουγαν τίποτα.  Στο τέλος μάλιστα του θυροκόλλησαν και προειδοποιητική κλήση που τον καλούσε να γκρεμίσει τα… «αυθαίρετα», εντός τριών ημερών! Δηλαδή ανήμερα τα Χριστούγεννα. Αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπος  με πρόστιμα και άλλες διοικητικές πράξεις.

Εξοργισμένος ο επιχειρηματίας που αναγκαστικά θα συμμορφωθεί με το χουντικής εμπνεύσεως φιρμάνι περί… βατότητας πεζοδρομίων, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας διεκτραγωδώντας την περιπέτεια του. Και είναι πράγματι μοναδική. Διερωτάται κανείς αν μέσα στα Χριστούγεννα η Δημοτική Αστυνομία που… αφήνει τα τρένα να περνούν δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει από το να παρενοχλεί συνεπείς Έλληνες φορολογούμενους. Δεν βλέπει τα πρεζόνια, τους λαθραίους και τους κάθε λογής παραβατικούς που έχουν καταντήσει τα Πατήσια δημόσιο ουρητήριο, είδε όμως τις… πλαστικές κορίνες που εμποδίζουν την «βατότητα» των πεζοδρομίων!

Δύο είναι, φοβούμαστε, οι εξηγήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Είτε πρέπει να δικαιολογηθεί μία ακόμη αρπαχτή τύπου «Μεγάλος Περίπατος» με το βαρύγδουπο όνομα «αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων», είτε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που επέκτεινε την δραστηριότητα του στα Πατήσια ενοχλεί κάποιους στην περιοχή που απευθύνθηκαν για «προστασία» στις… αρμόδιες υπηρεσίες.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο