#mazimprosta

Πήραν το μήνυμα;

Οσο κι αν προσπαθούν να «παραποιήσουν» τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών οι επικοινωνιολόγοι «εντός κι εκτός» Νέας Δημοκρατίας, η ουσία παραμένει αναλλοίωτη: οι Ελληνες δεν έστειλαν απλώς μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ένα ποσοστό-βουτιά που… κουδουνίζει το κεφάλι!

Από το 41% ο «αυτοκράτορας» του πολιτικού σκηνικού βυθίστηκε 13 ολόκληρες μονάδες, κατορθώνοντας χάρη στην… επιστολική ψήφο να ξεπεράσει μετά βίας το 28%. Μέσα σε έναν χρόνο, η κυβέρνηση έχασε το 1/3 της εκλογικής δύναμής της. Κι αν κάποιος βιαστεί να μιλήσει για «χαλαρή ψήφο», τότε για ποιον λόγο ΑΠΑΝΤΕΣ εντός Νου Δυο «μεταφράζουν» το συγκεκριμένο ποσοστό ως άμεση ανάγκη για αφετηρία «δομικού ανασχηματισμού»;

Η κυβέρνηση δεν έφαγε χαστούκι, αλλά… γροθιά από τους πολίτες. Μπορεί να βρούμε εκατοντάδες λόγους για αυτή την ηχηρή αντίδραση. Οχι έναν, δύο ή όποιον… βολεύει καθέναν.

Ο κυριότερος είναι η καθημερινότητα, το βάσανο και το δούλεμα. Ας βγει τώρα ο κ. Μητσοτάκης να μας ξαναπεί ότι το κιλό η φέτα έχει 6,28 ευρώ. Και να δει πού θα κατρακυλήσει το ποσοστό του. Ας βγει να μας ξαναπεί ότι στο έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνησή του έκανε… ό,τι έπρεπε και δεν «συγκάλυψε», δεν «έραψε», δεν «μπάζωσε». Ας βγει να κομπάσει επειδή είναι πρώτος, ας βγουν τα «παπαγαλάκια» να γράφουν για «τεράστιες διαφορές από τον 2ο και τον 3ο». Ο,τι κι αν πουν, η βουτιά-γροθιά που κατέγραψε το κοντέρ δεν αλλάζει.

Πάμε και στους άλλους. Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνία έστειλε ΕΝΑ μεγάλο μήνυμα στον Κασσελάκη και τον Ανδρουλάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ: «Ενωθείτε για να χτυπήσετε τον Μητσοτάκη, ενωθείτε εάν θέλετε να έχετε ελπίδα να γίνετε κάποια στιγμή κυβέρνηση. Διαφορετικά θα… βολοδέρνετε κάτω από το 20%».

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 15% θα μπορούσε να είχε τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών εάν δεν είχαν φύγει οι της Νέας Αριστεράς. Κι αυτό, όμως, το 17,5% τίποτα δεν θα του έλεγε. Εχει πολύ δρόμο και μεγάλο κόπο μπροστά για να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει μια νέα ευκαιρία. Και όχι μόνος του.

Το ΠΑΣΟΚ του 13%… ταβάνιασε. Μέχρι εκεί είναι. Και αν ο Νίκος Ανδρουλάκης θελήσει να παραμείνει εμμονικά στο… ταμπούρι του, προφανώς δεν θα έχει λάβει το sms που του έστειλε η κοινωνία. Και σε εκείνον και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μήνυμα τεράστιας αποδοκιμασίας έστειλε η κοινωνία και στους «αποστάτες» της Νέας Αριστεράς. Οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν το δημοκρατικό αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης του ΣΥΡΙΖΑ και έτρεξαν να φύγουν λες και τους είχαν πάρει το γλυκό από το βάζο. Οι ψηφοφόροι τούς «φώναξαν» ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι απλά δεν γίνονται αποδεκτές, αλλά καταδικάζονται στη συνείδηση και την κάλπη. Και για εκείνους μια επιστροφή στη βάση μόνο κακή ιδέα δεν θα ήταν. Οι προσωπικοί εγωισμοί δεν πρέπει να ξεπερνούν την ανάγκη για το κοινό καλό.

Βεβαίως, στην ελληνική πολιτική σκηνή πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ο κόσμος… πλάστηκε για αυτούς. Και, μόλις προσγειώνονται με το κεφάλι, ψάχνουν να βρουν γιατί έβγαλαν καρούμπαλο!

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο