#mazimprosta

Ο Τσίπρας βάζει (τώρα) πλάτη στον Μαρινάκη

Ο Τσίπρας βάζει (τώρα) πλάτη στον Μαρινάκη

Χάρισε 1.000.000 € στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Κουρτάκη, παρότι αποδείχτηκαν ψευδή όσα έλεγε για το εξοχικό στο Σούνιο

Ποιος να το ‘λεγε ότι θα ερχόταν καιρός που ο Αλέξης Τσίπρας θα έβαζε πλάτη στον δηλωμένο εχθρό του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και μάλιστα μέσω της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε χθες ψευδείς και συκοφαντικές τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου και εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη αναφορικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κουρτάκης, όπως και ο άλλος υψηλόβαθμος υπάλληλος του Ομίλου Μαρινάκη, ο Γιώργος Παπαχρήστος, για τον οποίο ανάλογη απόφαση εκκρεμεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Α. Τσίπρα Γ. Μαντζουράνη, «ισχυρίστηκαν ότι αγόρασε βίλα, όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνισή της κόστισε 1.000.000 ευρώ. Το 1.000.000 ευρώ ισχυρίστηκαν ότι είτε το κατέβαλε κατασκευαστική εταιρία ομίλου εισηγμένου στο Χρηματιστήριο, που ανήκει σε πασίγνωστο επιχειρηματία, είτε το κατέβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας με χρήματα, που αφήνονταν αμφιβολίες εάν έχουν δηλωθεί στο “πόθεν έσχες”.

Μάλιστα, ο Κουρτάκης δήλωνε πως “είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο”, ή πως “είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής” και σαφώς εννοούσε πως έχουν γίνει παράνομες πράξεις, οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν.

Ανάμεσα στα ψεύδη και η προσβλητική της προσωπικότητας του Αλ. Τσίπρα, ως πολίτη και πολιτικού προσώπου, αναφορά του κ. Παπαχρήστου “είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή”». Με τη χθεσινή του απόφαση το δικαστήριο υποχρεώνει τον Κουρτάκη να διαγράψει από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter τους επίδικους ισχυρισμούς και να αναρτήσει το καταδικαστικό κείμενο. Σε περίπτωση μη εκτέλεσης, ο εναγόμενος «καταδικάζεται σε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αγωγή του ζητούσε 1.000.000 ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής του από τον δημοσιογράφο και τον εργοδότη του. Είχε, μάλιστα, δεσμευτεί δημόσια και με τον γνωστό του στόμφο ότι, αν δικαιωνόταν, το ποσό «θα αποδιδόταν στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στον χώρο της ενημέρωσης». Τι απέγινε αυτή η διεκδίκηση;

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χθες ότι «σε ό,τι αφορά το σκέλος της αποζημίωσης, ο πρόεδρος δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι επιθυμία του ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση και όχι η οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου».

Λες και ο Κουρτάκης θα τα έβαζε από την τσέπη του και δεν θα τα πλήρωνε ο Μαρινάκης, ο οποίος αποκλείεται να μην είχε γνώση του χαλκευμένου δημοσιεύματος. Όμως ο Τσίπρας θέλησε να δείξει τη γενναιοδωρία του σε μια κίνηση εξευμενισμού και αβροφροσύνης στο αφεντικό. Το πιάσαμε το υπονοούμενο…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο