#mazimprosta

Ο ΝτεΣάντις έχει, για πρώτη φορά, (δημοσκοπικό) προβάδισμα απέναντι στον Τραμπ

Ερχόταν… από μακριά. Το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι πολιτικές ρωγμές στην άλλοτε συμπαγή κοινωνική βάση του τραμπισμού, με τις ηχηρές ήττες υποψηφίων του κλίματος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, κυρίως στη Γεροουσία, έφεραν τον Ρον ΝτεΣάντις… προ των πυλών.

Για πρώτη φορά, σε δημοσκόπηση, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η δημοσκόπηση της YouGov εμφανίζει τον Ρον ΝτεΣάντις να συγκεντρώνει την προτίμηση του 42% των Ρεπουμπλικανών, ένω 35% του Τραμπ, στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, ενόψει την αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο, το 2024.

Το προβάδισμα 7% του ΝτεΣάντις συνιστά ολική ανατροπή από τη δημοσκοπική εικόνα πριν από τις Ενδιάμεσες Εκλογές, όταν, στην αντίστοιχη μέτρηση της YouGov, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προβάδισμα 10%, 45%-35% απέναντι στον Κυβερνήτη της Φλόριντα.

Η επιμέρους αλλαγή δεδομένων του 17%, δείχνει πόσο… λαχταρούν οι Ρεπουμπλικανοί να απαλλαγούν από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και στο πρόσωπο του Ρον ΝτεΣάντις βρήκαν τον κατάλληλο.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο