#mazimprosta

Ο Μπάιντεν, ως υπαρξιακό πρόβλημα για τους Δημοκρατικούς. Για τις ΗΠΑ. Για τη Δύση

Ο Τζο Μπάιντεν θυμήθηκε τον περισσότερο προβληματικό εαυτό του, στην πλέον αχρείαστη συγκυρία για τους Δημοκρατικούς. Σχεδόν 15 ημέρες πριν από τις Ενδιάμεσες Εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου τρομάζει με τις στιγμές που παραπέμπουν σε κατάντημα.

Στον κήπο του Λευκού Οίκου… έχασε τον προσαντολισμό του, ευχήθηκε στην Κάμαλα Χάρις, η οποία είχε τα γενέθλιά της, αποκαλώντας την “Πρόεδρο των ΗΠΑ”, είπε… άλλο όνομα, αναφερόμενος στον νέο πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, και έκανε ακόμη μια αναμνηστική δόση εμβολίου, υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός “είναι εδώ”, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες είχε δηλώσει ότι η… πανδημία τελείωσε.

Η θλιβερή εικόνα του Μπάιντεν επιδεινώνει τις προοπτικές των Δημοκρατικών στις Ενδιάμεσες Εκλογές, που μπορούν να τους οδηγήσουν σε μια ιστορική εκλογική συντριβή, με απώλεια της πλειοψηφίας και στα δύο Σώματα του Κογκρέσου.

Ο ετοιμόρροπος Μπάιντεν, ως πολιτικό πρόβλημα για το Δημοκρατικό Κόμμα, τις ΗΠΑ, και συνολικά στη Δύση, στη συγκυρία της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο