#mazimprosta

οι Ρεπουμπλικανοί ξεκινούν το “ροκάνισμα” Μπάιντεν

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 10 ημέρες από τις Ενδιάμεσες Εκλογές της 8ης Νοεμβρίου για να περάσει και επίσημα η Βουλή των Αντιπροσώπων στα χέρια των Ρεπουμπλικανών.

Η πολυπόθητη 218η έδρα, που σηματοδοτεί και την εξασφάλιση πλειοψηφίας, “κλείδωσε” τα ξημερώματα της Πέμπτης, και ο άνθρωπος που… συνταξιοδοτεί τη Νάνσι Πελόζι, ο Κέβιν ΜακΚάρθι έστειλε το μήνυμα της αλλαγής, με τις πανηγυρικές δηλώσεις του.

Έχοντας αναβαθμιστεί εσωκομματικά, με την επανεκλογή του στην ηγεσία των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο 57χρονος Βουλευτής της Καλιφόρνια έχει τις ψήφους που χρειάζεται, μετά και την… παρασκηνιακή συνεννόηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εκλεγεί στο αξίωμα του τρίτου πολιτειακού παράγοντα των ΗΠΑ, μετά τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, και να… στείλει σπίτι της της Νάνσι Πελόζι, που πολύ δύσκολα πλέον θα διεκδικήσει στο μέλλον την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική.

Ο ΜακΚάρθι υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα τιμήσουν την εντολή που τους έδωσαν, με τη νίκη στις εκλογές, και θα δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές στην πολιτική ζωή της υπερδύναμης.

Η ατζέντα του, πολυπαραγοντική αλλά ξεκάθαρη. Η ανάσχεση των δραματικών συνεπειών της ακρίβειας, η προώθηση πολιτικών “νόμου και τάξης”, η επιστροφή στο δόγμα Τραμπ “πρώτα η Αμερική”, η εκκίνηση των διαδικασιών για την καθαίρεση του Τζο Μπάιντεν, με επίκεντρο τις… σκανδαλώδεις υποθέσεις από το παρελθόν, που κουβαλά ο γιος του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ Χάντερ Μπάιντεν, από την εμπλοκή του ως λομπίστας στην Ουκρανία και… η παράσταση στην Ουκρανία.

Ο τερματισμός της… παράστασης στην Ουκρανία, με περιορισμό της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς το καθεστώς Ζελένσκι ή… όποιου τον αντικαταστήσει ως επόμενος “τοποτηρητής” της Ουάσινγκτον, και οι διαπραγματεύσεις για ειρήνευση, ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα.

Ο Τζο Μπάιντεν… αναγκαστικά τον συνεχάρη, με την πρόθεση να συνεργαστεί μαζί του ώστε να βρεθούν κοινοί τόποι. Κάτι… όχι εύκολο, καθώς κεντρική στρατηγική στόχευση των Ρεπουμπλικανών, μέσω του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι να μπλοκάρουν τη νομοθετική ατζέντα της διακυβέρνησης Μπάιντεν τα επόμενα δυο χρόνια, και να τον “ροκανίσουν” ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Όχι μονάχα τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, που πολύ δύσκολα θα κάνει το βήμα να είναι υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ, αλλά συνολικά τους Δημοκρατικούς.

Το… πανηγύρι ξεκίνησε.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο