#mazimprosta

Οι Ουκρανοί καταγγέλουν «σαμποτάζ» του Έλον Μασκ στην πρώτη γραμμή!

Το δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας που δώρισε παρουσιάζει «ξαφνικά» πρόβλημα

Σοβαρές καταγγελίες του ουκρανικού στρατού για δυσλειτουργία των δορυφορικών συστημάτων του Έλον Μασκ, έρχονται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την σοκαριστική δημόσια παρέμβαση του δισεκατομμυριούχου υπέρ της Ρωσίας!

Τα δορυφορικά συστήματα είχαν παρασχεθεί δωρεάν στον ουκρανικό στρατό, σε μία συντονισμένη επιχείρηση που κόστισε στο SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια…

Ο επιχειρηματίας εξόργισε και πάλι το Κίεβο, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο  πρότεινε σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που θα είχε ως αποτέλεσμα την εκχώρηση εδάφους στην Ρωσία, ενώ υπεραμύνθηκε των δημοψηφισμάτων στην Ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

Ο Ελόν Μασκ λοιπόν ξεκίνησε με μία ανάρτηση – δημοσκόπηση στην οποία ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα. Η κίνηση του αυτή θεωρήθηκε στήριξη της Ρωσίας και προκάλεσε πραγματικό χάος στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

«Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν: η βούληση των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και την Κριμαία, θα πρέπει να αποφασίσουν αν είναι μέρος της Ρωσίας ή της Ουκρανίας»

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ελόν Μασκ

Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχουν ψηφίσει πάνω από 400.000 άνθρωποι και τα αποτελέσματα ήταν 55% υπέρ των δημοψηφισμάτων!

Ο Μασκ απαντώντας σε όσους τον επέκριναν για την συγκεκριμένη κίνηση, έγραψε τα ακόλουθα:

«Υποθέτετε ότι θέλω να είμαι αρεστός. Δεν με νοιάζει.

Με νοιάζει ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν άσκοπα για ένα ουσιαστικά πανομοιότυπο αποτέλεσμα

Η Ρωσία κάνει μερική επιστράτευση. Πηγαίνουν σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση εάν η Κριμαία κινδυνεύσει. Ο θάνατος και από τις δύο πλευρές θα είναι καταστροφικός.

Η Ρωσία έχει 3 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ουκρανία, επομένως η νίκη για την Ουκρανία είναι απίθανη σε ολοκληρωτικό πόλεμο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον λαό της Ουκρανίας, αναζητήστε την ειρήνη».

Ο δισεκατομμυριούχος δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας ειρηνευτικό σχέδιο, προκειμένου να αποφευχθεί όπως ο ίδιος έγραψε, ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. Το σχέδιο του Ελόν Μασκ αναφέρει:

Σχέδιο Ειρήνευσης Ουκρανίας-Ρωσίας:

– Επαναλάβετε τις εκλογές των προσαρτημένων περιοχών υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Η Ρωσία φεύγει αν αυτή είναι η βούληση του λαού.

– Η Κριμαία είναι τυπικά μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουστσόφ).

– Εξασφαλίζεται η παροχή νερού στην Κριμαία.

– Η Ουκρανία παραμένει ουδέτερη.

Έβαλε μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο σε διαβούλευση, όμως σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα δείχνουν αποδοκιμασία, καθώς ψήφισε πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος που στην μεγάλη πλειοψηφία τους (65%), διαφωνούν με την συγκεκριμένη πρόταση.

Τώρα το Κίεβο βλέπει «σαμποτάζ» υπέρ της Ρωσίας στην πρωτη γραμμη με απενεργοποίηση των δορυφορικών συστημάτων! 

«Τα στρατεύματα της Ουκρανίας εδώ και λίγες ώρες έχουν αναφέρει διακοπές λειτουργίας των συσκευών επικοινωνίας Starlink στην πρώτη γραμμή, εμποδίζοντας τις προσπάθειες απελευθέρωσης του εδάφους από τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Χιλιάδες τερματικά Starlink, που παράγονται από το SpaceX του Elon Musk, δωρίστηκαν από την εταιρεία, αγοράστηκαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν ή συγχρηματοδοτήθηκαν από δωρητές για να βοηθήσουν τα στρατεύματα της Ουκρανίας σε χειρισμό drones, να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις πληροφοριών και να επικοινωνούν μεταξύ τους σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν άλλα ασφαλή δίκτυα…

Η Μόσχα είχε καταγγείλει την συγκεκριμένη ενέργεια και είχε απειλήσει ακόμα και με κατάρριψη τους δορυφόρους! Μάλλον δεν θα χρειαστεί να το κάνει…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο