#mazimprosta

Οι απόλυτοι επαγγελματίες στην προπαγάνδα

Μονομερής ενημέρωση, χωρίς δείγμα από την αντίθετη άποψη, και δολοφονία χαρακτήρα όποιου τολμούσε να εναντιωθεί στις υποδείξεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το επιτελείο που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούν -και έχουν καταφέρει- να δώσουν τα διαπιστευτήρια του επαγγελματισμού τους σε όλο τον πλανήτη.

Είναι σίγουρο ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις επόμενες εκλογές, κανείς από αυτούς δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Ανάγκη για επαγγελματίες της προπαγάνδας υπάρχει πάντοτε, κυρίως όταν ανθούν αυταρχικά καθεστώτα. Τα στελέχη του Μαξίμου έχουν το «knowhow», αλλά και τις απαιτούμενες αποδείξεις για την πιο επιτυχημένη «εργασία» παραπληροφόρησης ενός λαού. Επί τρία χρόνια επιδίδονται με απόλυτη επιτυχία στη μετατροπή της σκληρής για τον λαό πραγματικότητας σε εικονικό παράδεισο.

Πολλά τα παραδείγματα και οι επιτυχίες της επαγγελματικής ομάδας προπαγάνδας, και δύσκολο να αναπτυχθούν σε λίγες γραμμές, αλλά το γεγονός ότι κατάφεραν τα τελευταία τρία χρόνια να παραμυθιάσουν έναν ολόκληρο λαό στα θέματα της πανδημίας του Covid-19 θα αποτελέσει το κεφάλαιο-υπόδειγμα στο μάθημα απόκρυψης της αλήθειας από ένα σύστημα εξουσίας.

Από την αρχή της πανδημίας, το σχέδιο ελέγχου της κοινής γνώμης πήρε σάρκα και οστά με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ υπό την ονομασία «λίστα Πέτσα». Οχι ότι συνέβαινε κάτι διαφορετικό πριν από αυτή τη λίστα, αλλά μετά τη χρηματοδότηση δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα.

Μονομερής ενημέρωση, χωρίς δείγμα από την αντίθετη άποψη, και δολοφονία χαρακτήρα όποιου τολμούσε να εναντιωθεί στις υποδείξεις της κυβέρνησης μέσω των ΜΜΕ. Η αμφισβήτηση της αυθεντίας των Τσιόδρα – Χαρδαλιά και των υπόλοιπων «αστέρων» ισοδυναμούσε με τη λέξη «ψεκασμένος».

Η προπαγάνδα για την πανδημία έφτασε στο απόγειό της όταν όλοι, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέτρεψαν τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζοντας εν χορώ ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ, γιατί είναι μεγάλη η θνησιμότητα σε αυτές και, όπως είχε δηλώσει ο «γιατρός» Βορίδης, το ίδιο είναι η διασωλήνωση εκτός και εντός ΜΕΘ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  180 ημέρες σε πολιτική κόλαση!

Ολα αυτά γιατί, ενώ όλες οι χώρες προσπάθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να θωρακίσουν τα εθνικά τους συστήματα υγείας για να διαχειριστούν τις εξάρσεις μιας θανατηφόρας πανδημίας, εδώ τα χρήματα δίνονταν για την επικοινωνιακή διαχείριση της υποβάθμισης του ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η αλήθεια όμως πάντα κάνει την εμφάνισή της, και αυτή τη φορά έφτασε ως «έκθεση Λύτρα». Το δεύτερο μέρος της, γιατί το πρώτο, που επίσης έλεγε την αλήθεια, είχε και το όνομα του Σωτήρη Τσιόδρα στον τίτλο. Τι μας είπε ο κ. Λύτρας; Οτι, μεταξύ αυτών που είχαν κορονοϊό και δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, πέθαναν όλοι! Ή σχεδόν όλοι, καθώς το ποσοστό έφτασε στο 97,7%. Με άλλα λόγια, πέθαναν 1.084 άτομα, ενώ το ποσοστό θανάτων όσων είχαν εισαχθεί στις ΜΕΘ ήταν 72,7% (ή 9.382 ασθενείς).

Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Λύτρα, η οποία αναλύει στοιχεία ως τον Απρίλιο του 2022 (η πρώτη μελέτη έφτανε ως τον Μάιο του 2021), παρατηρείται επιδείνωση της θνησιμότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Η θνησιμότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεται κάποιος στην επαρχία – άλλο ένα ποσοστό (+64%) σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν από την 1η Σεπτεμβρίου η διαφορά επαρχίας – Αθήνας ήταν 36% (όσο και στην αρχική μελέτη).

Η νέα μελέτη του κ. Λύτρα έγινε γνωστή στην κοινή γνώμη μόλις δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Lancet», αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν γνωστή από τις 13 Ιουλίου, περίπου δυόμισι μήνες νωρίτερα. Η επαγγελματική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου έκανε το αυτονόητο: την αγνόησε και μετά απαγόρευσε στον κ. Λύτρα την πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ώστε να μην υπάρξει άλλη μελέτη η οποία θα χαλάσει το παραμύθι το οποίο ζει η Ελλάδα την τελευταία τριετία.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο