#mazimprosta

Με τη γίδα στην πλάτη

Οσο σκληρή δουλειά κάνει η κυβέρνηση για να κυριαρχήσει επικοινωνιακά στην επικαιρότητα άλλο τόσο μοχθεί και πίσω από την «κουρτίνα», στο παρασκήνιο. Η διαρροή e-mails ομογενών ψηφοφόρων, τα σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία της επιστολικής ψήφου και η περίεργη ιστορία της διάρρηξης στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, που «έγινε, αλλά δεν έγινε», ενισχύουν την πεποίθηση ότι τα υπόγεια του Μαξίμου και της Πειραιώς κάνουν υπερωρίες.

Η αποκάλυψη του πρωθυπουργικού σκανδάλου των υποκλοπών και οι αποδείξεις ότι έγινε κεντρική επιχείρηση συγκάλυψης για τα Τέμπη δεν πτοούν την κυβέρνηση. Συνεχίζει ασταμάτητη να δρα με έναν μοναδικό -όσο και ντροπιαστικό- τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κάτω από το χαλί της κρύβει πολλά. Αλλα μαθαίνονται, άλλα όχι, αλλά θα βγουν στο μέλλον.

Πριν από δύο 24ωρα αποκαλύφθηκε από μικρή μερίδα ΜΜΕ η πληροφορία-είδηση ότι «η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών, 100.000 στη Νέα Δημοκρατία και 50.000 ευρώ στην Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων αποδήμων εκλογέων».

Το νέο αποκρύφτηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των συστημικών μέσων. Ειδικά από τα μητσοτακικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα δεν ακούστηκε το παραμικρό, ενώ και τα περισσότερα sites δεν βρήκαν λόγο να… ασχοληθούν, παρά το γεγονός ότι βγήκαν ακόμα και ανακοινώσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σα να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την εγκυρότητα της διαδικασίας των ευρωεκλογών δεν φτάνει καν ως πληροφορία στον μέσο ψηφοφόρο. Για τα ΜΜΕ του Μαξίμου «δεν υπάρχει καν ζήτημα». Το διαπιστωμένο σκάνδαλο στο υπουργείο Εσωτερικών, με διαρροή στοιχείων για ψηφοθηρικούς λόγους εν όψει εκλογών, έφτασε να αποτελεί παρωνυχίδα της επικαιρότητας, όχι κεντρικό θέμα της ειδησεογραφικής ατζέντας.

Ο εθισμός της κυβέρνησης στα ατιμώρητα σκάνδαλα και το ενοχικό κουκούλωμα όσων συμβαίνουν από μέλη της, επικοινωνιακές της ομάδες, τρολ και ΜΜΕ έχουν γίνει δεύτερη φύση της και ξεριζώνουν ό,τι έχει απομείνει από την πολιτική αξιοπιστία συνολικά του «συστήματος». Με τέτοια αποκτήνωση, δύσκολα θα μειωθούν τα ποσοστά αποχής. Ισως τελικά αυτός να είναι και ο σκοπός: Να απωθηθούν όσο γίνεται περισσότεροι Ελληνες, αηδιασμένοι από τις κάλπες.

Ο Ελληνας φορολογούμενος δεν έχει κανένα λόγο να χρεωθεί έστω κι ένα σεντ από το πρόστιμο των 500.000 ευρώ που επιβάλλεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Κάτι τέτοιο θα ήταν όχι μόνο παράλογο αλλά και παράνομο. Τα πρόστιμα για τη διαφθορά συγκεκριμένων προσώπων δεν μπορούν να κοινωνικοποιούνται και να πληρώνονται από τον Προϋπολογισμό ή άλλες πηγές δημόσιου χρήματος.

Τα 500.000 ευρώ είναι αυτονόητο ότι οφείλουν να τα πληρώσουν οι ένοχοι της απάτης. Οσοι, δηλαδή, είχαν εμπλοκή από το υπουργείο Εσωτερικών. Με ονοματεπώνυμα και από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Οσο για το πρόστιμο στη Ν.Δ., μπορεί να εκληφθεί μόνο ως ανέκδοτο. Τι ακριβώς να πληρώσει ένα κόμμα πνιγμένο στα φέσια;

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο