#mazimprosta

Μα αν δεν ήταν απαγορευμένα, θα ήταν νόμιμα.

Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου, χθες προσπάθησε με λογικοφανή επιχειρήματα να πείσει ότι δεν ξέρει τίποτε για τα εγκλήματα των παρακολουθήσεων. Κυρίως ότι δεν είναι εκείνος που τους κατευθύνει ή δίνει εντολές. Είπε όμως και μια μεγάλη αλήθεια.

Οτι αυτήν την ώρα που μιλάμε κυκλοφορούν στην …πιάτσα πάνω από 500 συστήματα που κυκλοφορούν και μπορούν να καταγράφουν όποιος θέλουν και όπως θέλουν.

Να παραβιάζουν δηλαδή το συνταγματικό απόρρητο των επικοινωνιών και να μην ανοίγει μύτη. Δηλαδή να παίζουν στήνοντας….κοριούς με τη ζωή των άλλων. Και ρωτάμε και η Πολιτεία τι κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Διότι εάν ο κ. Μητσοτάκης λέει μια τόσο μεγάλη αλήθεια τόσο απλά και δημόσια, τα ερωτήματα πληθαίνουν και είναι πολύ σοβαρά.

Διότι εάν το ξέρουμε ότι συμβαίνει, πολύ απλά οφείλει η κυβέρνηση να ζητήσει από τις εταιρείες που τα πουλάνε νόμιμα στη χώρα μας (ακόμη και σήμερα) να πουν σε ποιους τα έχουν πουλήσει. Και από εκεί να αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα. Διότι το απόρρητο μπορεί να ισχύει για την ΕΥΠ, (θεωρητικά λέμε) αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να ισχύει για τις ιδιωτικές εταιρείες που τροφοδοτούν διάφορους με τα κακόβουλα αυτά λογισμικά.

Ο εισαγγελέας λοιπόν οφείλει να πράξει το αυτονόητο. Να πάρει την συνέντευξη του πρωθυπουργού και αυτά που είπε και να ζητήσει απευθείας από τις εταιρείες τη λίστα με τους πελάτες στους οποίους πούλησαν τα προγράμματα. Απλά και ξεκάθαρα. Λίστα με διευθύνσεις και ονόματα. Διότι δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτοί που τα προμηθεύτηκαν τα αγόρασαν…μαύρα.

Μόνο έτσι και η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα πείσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα των υποκλοπών, και φυσικά θα μπορέσουμε να βρούμε ποιοι έστησαν το παιχνιδάκι αυτό με τους κοριούς.

Όπως και ο εισαγγελέας πρέπει να κινηθεί και να ζητήσει από όσους βγαίνουν και μιλάνε για το παρακράτος που είχε στηθεί και για επιχειρηματίες που εκβιάζουν την κυβέρνηση τα στοιχεία που έχουν.

Αλλιώς η κάθαρση για άλλη μια φορά θα μείνει στα χαρτιά. Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι δεν θα πράξουν οι αρμόδιες αρχές τίποτε από τα δυο. Διότι όλα τα συστήματα βολεύονται και κανείς δεν θέλει να σπάσει αυγά. Εξάλλου το ίδιο έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν επί δικής του κυβέρνησης η ΕΥΠ παρακολουθούσε στελέχη του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το σκάνδαλο αυτό όπως και τα άλλα θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να απαξιώνονται στα μάτια των πολιτών και η ζωή θα συνεχίζεται, θεωρώντας κάτι φυσιολογικό να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον. Βλέπεις ο Οργουελ μόνο τυχαίος δεν ήταν. Απλά προφητικός. H ζωή των άλλων πάντα είχε περισσότερο ενδιαφέρον από τη ζωή αυτών που τους παρακολουθούν…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο