#mazimprosta

Κυβέρνηση σε κινούμενη άμμο

Από παντού στον πολιτικό ορίζοντα είναι ορατά τα σημάδια της κυβερνητικής αποσάθρωσης. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από το πολιτικά περίεργο 41% της ΝΔ και κάθε μέρα σχεδόν έχουμε και ένα συμβάν αποκαλυπτικό μια ραγδαίας επιδείνωσης, σε όλους τους τομείς.

Ένας τυχαίος θάνατος από ατύχημα αποκαλύπτει πως κεντρικά νοσοκομεία δεν έχουν χειρουργό στην εφημερία! Ο τομέας της δημόσιας υγείας δηλαδή, αφενός βρίσκεται σε χαοτικό καθεστώς εξαιτίας των μειωμένων κρατικών κονδυλίων, ενώ αφετέρου οι σχεδόν πένητες πλέον πολίτες δεν έχουν ουσιαστικά ασφάλιση, αφού καλούνται να πληρώσουν σχεδόν τα πάντα από την τσέπη τους. Στη Γαλλία, επί παραδείγματι, όλοι όσοι εργάζονται είναι πλήρως ασφαλισμένοι και δεν πληρώνουν δεκάρα στους γιατρούς, ούτε στα νοσοκομεία. Και έχουν και μισθούς διπλάσιους τουλάχιστον από τους Έλληνες, με τιμές καταναλωτικών αγαθών περίπου ίδιες!

Στο ζήτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς ας μην αναφερθούμε καλύτερα. Έχουν μπαζώσει μέχρι και νεκρούς στα Τέμπη, απ΄ ό,τι φαίνεται, διότι οι ειδικοί βρίσκουν μη ταυτοποιημένα DNA ακόμα. Η Ελλάδα δε, όπως προκύπτει από τα καθημερινά ρεπορτάζ, δεν έχει καν σιδηρόδρομο! Μόλις προχθές εξαφανίστηκε ολόκληρη αμαξοστοιχία, άλλη σύγκρουση αποφεύχθηκε οριακά, οι Ιταλοί επενδυτές ετοιμάζονται να φύγουν και φυσικά κανείς δεν τολμάει να πάρει τα τραίνο. Τα αστικά λεωφορεία καταρρέουν, βρώμικα και επικίνδυνα, ενώ οι δρόμοι, με τα πανάκριβα πλέον διόδια, είναι κανονικές λαιμητόμοι.

Στον τομέα της παιδείας τα πράγματα βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης. Η κυβέρνηση πάει να καταργήσει μια δημοκρατική κατάκτηση ενός αιώνα, δηλαδή τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και, υποταγμένη στις επιταγές του ξένου και ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υποβαθμίζοντας έτσι ουσιαστικά τα ελληνικά δημόσια. Όποιος έχει λεφτά θα πληρώνει και θα σπουδάζει. Ο Γερμανός φιλόσοφος Χάμπερμας, δήλωσε σχετικά με το θέμα, πως «η Ελλάδα, μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου αυτοκτόνησε ως ευρωπαϊκή χώρα παραγωγής σκέψης και δημιουργίας ιδεών. Υποχώρησε σε μια προ Διαφωτισμού κατάσταση, χάνοντας την αυτοσυνείδησή της ως πολιτική κοινωνία».

Στην αγορά εργασίας βασιλεύει ένα καθεστώς χωρίς κανόνες, χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς πείνας, ενώ αυτό το άναρχο καθεστώς, που θυμίζει 19ο αιώνα, πρόκειται να επιδεινωθεί με την εισαγωγή εργατών γης από την Ασία!

Στο μεταναστευτικό ζήτημα η κυβέρνηση της ΝΔ απλώς παρατηρεί, δεν παρεμβαίνει πουθενά, ούτε εδώ ούτε στην ΕΕ και αυτή τη στιγμή τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γίνονται πύλες μαζικής εισόδου λαθρομεταναστών από την Αφρική. Η Αθήνα, από την οδό Μπενάκη και κάτω, είναι σχεδόν ξένο κράτος, ενώ, φυσικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος για τον μεταναστευτικό πληθυσμό που ζει στη χώρα. Άπαξ και μπήκες περιφέρεσαι ελεύθερα, χωρίς κανένας να σε ρωτάει ποιος είσαι κι από έρχεσαι.

Μέσα σ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε παράρτημα του Ζελένσκι, χωρίς κανένας εκ των αξιωματικών να βγάζει μιλιά. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επίσης άφωνη, δεν επεμβαίνει σε κανένα ζήτημα, ούτε καν σε ζητήματα που την αφορούν άμεσα, όπως οι μαζικές παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου.

Και τέλος η δικαιοσύνη γελοιοποιείται από μια Ρουμάνα εισαγγελέα, η οποία ήρθε στην Αθήνα και δήλωσε πως η Ελλάδα δεν έχει δικαιοσύνη, εφόσον εξυπηρετεί την κυβέρνηση εμποδίζοντας τις έρευνες! Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει πως αυτές οι δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια και παρεμβαίνουν σε ένα κυρίαρχο κράτος ανεπίτρεπτα. Τώρα το θυμήθηκαν το κυρίαρχο κράτος οι δικαστές μας; Όταν απορρίπτουν κάθε προσφυγή με το επιχείρημα πως αυτές είναι οι ευρωπαϊκές οδηγίες δεν συντάσσονται όπισθεν του ευρωπαϊκού δικαίου; Δεν γνωρίζουν πως μπαίνοντας στην ΕΕ χάνεις ουσιαστικά το εσωτερικό σου δίκαιο; Επομένως, καμία παραβίαση κυριαρχίας δεν έκανε η Ρουμάνα εισαγγελέας, διότι, πολύ απλά, η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχία. Για να είχε θα έπρεπε είτε να πράττει όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, δηλαδή όσες χώρες επιμένουν στους δικούς τους κανόνες, είτε όπως η Μεγάλη Βρετανία που αποχώρησε. Η Ελλάδα, μένοντας στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»,  ως κανονικός καρπαζοεισπράκτορας των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται όταν οι Ευρωπαίοι παρεμβαίνουν στα άθλια ούτως ή άλλως εσωτερικά της.

Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση οδηγείται σε ευρωεκλογές. Ούτε σίδερο στη μέση της που λέμε, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των καναλιών, των εφημερίδων και των δημοσκόπων να την κρατήσουν ζωντανή. Έχει πέσει σε κινούμενη άμμο και κάθε μέρα που περνάει βουλιάζει όλο και περισσότερο.

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο