#mazimprosta

Η χειρότερη όψη της ενημέρωσης

Οι Γιώργος Λιάγκας και Πέτρος Κουσουλός είναι επαγγελματίες «ενημερωτές» που δείχνουν πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το δημοσιογραφικό λειτούργημα στην εποχή μας. Σε μια συγκυρία κατά την οποία η κοινωνία χρειάζεται ψύχραιμη και υπεύθυνη ενημέρωση για όσα ζητήματα την απασχολούν, οι Γιώργος Λιάγκας και Πέτρος Κουσουλός υποχρεώνουν και τον κλάδο αλλά και το κοινό να ξεχωρίσουν επιτέλους την ήρα από το στάρι.

Και οι δύο προαναφερθέντες έδειξαν το απεχθές πρόσωπο της θήρας εντυπώσεων κσι τηλεθέασης με τις χθεσινές αναφορές τους στο θέμα του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό από τα ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία συμμετείχαν στο κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αυτό το κορίτσι.

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ότι έλαβε στο κινητό του φωτογραφίες από τον βιασμό του μικρού κοριτσιού απο τον Ηλία Μίχο! Και, παρόλο που προέβη σε τέτοια αποκάλυψη δεν έσπευσαν οι εισαγγελικές Αρχές να διατάξουν τον έλεγχο του Γ. Λιάγκα, την κατάσχεση του κινητού του και τον εντοπισμό του προσώπου που του έστειλε τις φωτογραφίες του βιασμού – μια στάση των Αρχών που αφήνει να πλανάται στην ατμόσφαιρα η δυσωδία παρακρατικού κυκλώματος.

Από την άλλη, ο Πέτρος Κουσουλός, αναγιγνώσκοντας -κι αυτός στον τηλεοπτικό “αέρα “- αποσπάσματα από την ιατροδικαστική εξέταση του μικρού κοριτσιού, αναφέρθηκε σε σημεία της ανατομίας του παιδιού με τρόπο που προκάλεσε θλίψη, αηδία και οργή. Δεν ηταν λίγα τα ΜΜΕ που είχαν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη έκθεση, αλλά το αίσθημα του σεβασμού στο κοινό και – πάνω απ’ όλα- στο θύμα αυτής της υπόθεσης, το μικρό κοριτσάκι, επέβαλλε τη μη μετάδοση αυτών των “κίτρινων” λεπτομερειών.

Από κοντά κι ο Νίκος Ευαγγελάτος που έχει κάνει “λαϊκή απογευματινή παράσταση” την παρουσίαση της υπόθεσης του βιασμού και της εκμετάλλευσης του μικρού κοριτσιού από τη συμμορία των παιδεραστών.

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, ευτυχώς, δεν εκπροσωπείται από τους Λιάγκα, Κουσουλό και τους άλλους “τηλεστάρ”. Αυτοί συνθέτουν, μαζί με τους ομοίους τους, τη σκοτεινή όψη της ενημέρωσης και ένα παρελθόν που πρέπει επειγόντως να ξεπεράσουμε… Για να ξεφύγει, ωστόσο, η ενημέρωση από το δυσώδες έλος στο οποίο έχει κολλήσει πρέπει και οι πολίτες, πι Αρχές και οι συλλογικοί φορείς να κινητοποιηθούν άμεσα. Οι τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες να γυρίσουν την πλάτη τους στον κιτρινισμό και στην παρακμή της δημοσιογραφίας που εκπροσωπούν οι προαναφερθέντες. Οι Ενώσεις Συντακτών-με πρώτη την ΕΣΗΕΑ- οφείλουν να λάβουν κάθε προβλεπόμενο πειθαρχικό μέτρο σε βάρος εκείνων που κρεμούν την αξιοπρέπεια του μικρού κοριτσιού σε άθλια μιντιακά “τσιγκέλια”.

Το ΕΣΡ έχει την υποχρέωση να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει την κατρακύλα της ποιότητας του τηλεοπτικού προγράμματος. Τέλος, να κινητοποιηθούν και οι δικαστικές Αρχές για να πράξουν τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στοιχεία από την εξέλιξη τούτης της σημαντικότατης υπόθεσης να γίνονται φέιγ βολάν και να τα χειρίζονται κατά το δοκούν “ενημερώτες” οπως οι προαναφερθέντες.

Ας αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους!

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο