#mazimprosta

Η “τέλεια καταιγίδα” που… ονειρευόταν η αντισυστημική ψήφος

Ραντεβού στις… κάλπες, λοιπόν. Το σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται στη χώρα, με βαθύ αποτύπωμα παρακμής, επιβεβαιώνει και ενισχύει τις… υποψίες για τη θύελλα που θα σκάσει πάνω στις κάλπες των εκλογών, με ζητούμενο την καταγραφή αντισυστημικής ψήφου.

Η σκανδαλώδης υπόθεση Καϊλή, που ξυπνά μνήμες ακραίας διαφθοράς, σε συνδυασμό με το φλερτ το οποίο είχε προχωρήσει με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ήταν ακόμη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το σκάνδαλο των υποκλοπών, με μια χώρα θα θυμίζει… σουρωτήρι, και την πολιτεία να αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια πολιτικών και πολιτών, η ακρίβεια που καλπάζει, και δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, συρρικνώνοντας περαιτέρω το οικογενειακό εισόδημα, οι πλειστηριασμοί που αυξάνονται και ο κίνδυνος να γίνουν “κόκκινα” δάνεια συνεπών πολιτών, επειδή οι διαρκείς αυξήσεις επιτοκίων τους οδηγούν στην απόγνωση, η εγκληματικότητα η οποία καλπάζει, από γειτονιά σε γειτονιά, εντείνοντας το αίσθημα του φόβου.

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν με την “τέλεια καταιγίδα”, την οποία… ονειρευόταν η αντισυστημική ψήφος. Όσο το πολιτικό σύστημα συνεχίζει μονότονα να υποτιμά τον κίνδυνο από την ενσωμάτωση της απόγνωσης, που συνοδεύει την παρακμή, στον γενετικό κώδικα της κοινωνίας, τόσο η διόρθωση θα αργεί.

Όπως τότε. Την περίοδο της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο