#mazimprosta

Η “σιωπηλή πλειοψηφία” της αμερικανικής κοινωνίας επιταχύνει την κατάρρευση του (“ετοιμόρροπου”) Μπάιντεν

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, έναν μήνα πριν από τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας στον Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί δείχνουν αποφασισμένοι να τιμωρήσουν τον Τζο Μπάιντεν για τις πολιτικές που εφάρμοσε αυτή τη διετία, παρόλο που το τελευταίο διάστημα ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου έχει “διορθώσει” την εικόνα της απόλυτης καταστροφής που συνόδευσε την εικόνα του το προηγούμενο διάστημα.

Οι δημοσκοπήσεις προδικάζουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα ανακτήσουν με… σβηστές μηχανές τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ η μάχη για την πλειοψηφία στη Γερουσία θα κριθεί στις 1-2 Πολιτείες.

Και μόνο η πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ωστόσο, επιτρέπει στους Ρεπουμπλικανούς να στριμώξουν πολιτικά το δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις, για το δεύτερο μισό της θητείας τους, και να αποκτήσουν πολιτικό πλεονέκτημα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Το στοιχείο που προκαλεί έκπληξη στους δημοσκόπους είναι ότι, την πρωτοβουλία για να τιμωρήσει τον Τζο Μπάιντεν παίρνει η “σιωπηλή πλειοψηφία”, εκλογικά κοινά που παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς, και ανεξάρτητοι που απείχαν από τις εκλογές του 2020.

Ενδεικτικά όλα αυτά του πόσο πολύ έχει απογοητεύσει ο Τζο Μπάιντεν εκείνους που τον πίστεψαν και τον στήριξαν ως “θεραπευτή” της Αμερικής.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο