#mazimprosta

Η μόλυνση της (Νέας) Δημοκρατίας

Αποκρουστικά γεγονότα έπειτα από την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή

Τις τελευταίες ώρες τεκμηριώνεται η βαθιά αρρώστια της Δημοκρατίας μας. Σε πολιτικό επίπεδο, διότι η γάγγραινα που κατατρώγει το πολίτευμα έχει εκδηλωθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια, με την διαχείριση υποθέσεων όπως το σκάνδαλο Novartis, του σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, τις υποκλοπές, τον αφοπλισμό των νησιών, την ακύρωση του East Med, την μειοδοσία έναντι της τουρκικής επιβουλής κλπ.

Η αφασία του συνόλου των θεσμών σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, που σε μία κανονική χώρα θα αρκούσαν για να γίνουν σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, δείχνει ότι η δημοκρατία μας στερείται των θεσμικών αντίβαρων απέναντι σε εγκληματικές συμπεριφορές οι οποίες καλύπτονται από εφήμερες πλειοψηφίες.

Όταν η κορυφαία εφημερίδα Le Monde στηλιτεύει την σκανδαλώδη παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο ενώ παράλληλα αναρωτιέται πως είναι δυνατόν για ένα σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχει αποδεχτεί η ίδια η κυβέρνηση, να μην έχει τιμωρηθεί κανένας, στην Ελλάδα απλώς επικρατεί συσκότιση. Η εφημερίδα τα έγραψε αυτά χωρίς να γνωρίζει ότι την Ελένη Τουλουπάκη την έστειλε στο ειδικό δικαστήριο ο Ανδρέας Πάτσης με την ψήφο του.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Στην Ελλάδα, η πανδημία μετετράπη σε εθνική τραγωδία με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και όμως δεν έχει κινηθεί η παραμικρή διαδικασία για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Αντίθετα, άνθρωποι που επέτρεψαν την διάλυση του ΕΣΥ μέσω των οικονομικών σκανδάλων στο χώρο της υγείας, παριστάνουν τα «θύματα», χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι το έγκλημα τους δεν είναι απλώς οικονομικό. Είναι εθνικό. Κάθε χιλιάρικο που στερήθηκε το δημόσιο ταμείο, μεταφράστηκε σε λιγότερες ΜΕΘ, άρα περισσότερους θανάτους Ελλήνων.

Δημοσιογράφοι και εκδότες που τολμούν να διερευνήσουν και να συγκρουστούν με αυτούς που μολύνουν το δημόσιο βίο και το πολίτευμα, συκοφαντούνται, εξαθλιώνονται οικονομικά και βρίσκονται κατηγορούμενοι από αυτούς που θα έπρεπε να είναι ήδη τρόφιμοι των φυλακών.

Επίορκοι δημοσιογράφοι που συγκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα κατά της πατρίδας και των Ελλήνων, αμείβονται, θησαυρίζουν, ανέρχονται και προβάλλονται από το σάπιο σύστημα εξουσίας, το οποίο θα έπρεπε να αντιμάχονται.

Η περίπτωση της παραίτησης Καραμανλή όμως και ο βρώμικος πόλεμος που έχουν εξαπολύσει εις βάρος του οπαδοί και υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδεικνύει την μόλυνση (και) της Νέας Δημοκρατίας.

Η ταυτοποίηση των προσώπων που επιτίθενται χυδαία στον Κώστα Καραμανλή, προκαλεί φρίκη.

Πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολίτευσης, πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν στον εκμαυλισμό της ελληνικής κοινωνίας, όπου η πορνογραφία συγκάλυπτε την προδοσία των Ιμίων και του Οτσαλάν, στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στην οικονομική υποδούλωση της χώρας, όχι μόνον έχουν πλαισιώσει τον επικοινωνιακό μηχανισμό της ΝΔ του Μητσοτάκη, αλλά αναπαράγοντας την εγκληματική προπαγάνδα του 2007 και του 2009 που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, «σφυροκοπούν» τον Κώστα Καραμανλή.

Τα κτήνη που κατηγορούσαν τον Κ. Καραμανλή για την «γενιά των 700 €», τον ανέτρεψαν και μετέτρεψαν τους νέους σε γενιά των 380 € και του 60% ανεργίας.

Τα αποβράσματα που διαβεβαίωναν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έσβηνε τα χρέη στις τράπεζες, οδήγησαν στην υποδούλωση κάθε Έλληνα, δίνοντας 110 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος στις τράπεζες!

Τα απόβλητα που αποκάλυπταν ότι «ο Γιώργος θα έφτιαχνε σούπερ σχολεία, άφησαν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία για πρώτη φορά μετά το 1946»!

Όλος αυτός ο εσμός καθαρμάτων και απατεώνων, τα τελευταία χρόνια συντάχθηκε πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα γλιτώσει την τιμωρία, αλλά θα επιδοθεί σε ένα ακόμα πλιάτσικο δημοσίου χρήματος. Δυστυχώς, δικαιώθηκε. Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δισεκατομμύρια €, το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών.

Καθιζήματα της πολιτικής που επί Κώστα Καραμανλή δεν θα περνούσαν ούτε το απέναντι πεζοδρόμιο της Ρηγίλλης, πρωταγωνιστούν στον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα με την χυδαία αλλά και έκνομη δράση τους. Με την κάλυψη της «Νέας Δημοκρατίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ με εθνικό ακρωτηριασμό, ο οποίος μάλιστα θα πλασαριστεί ως συνεκμετάλλευση και οι Έλληνες αναρωτιούνται γιατί δώσαμε τόσα δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, αφού προτιθέμεθα να χαρίσουμε αυτά που οι πρόγονοι μας απελευθέρωσαν με αγώνα και αίμα.

Υπάρχει άραγε ελπίδα να νικήσουμε την αρρώστια και να επιβιώσουμε ως έθνος;

Η ενέργεια του Κώστα Καραμανλή, απέδειξε ότι υπάρχει ελπίδα.

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο