#mazimprosta

Η Ευρώπη η οποία… δεν βιάζεται να στηρίξει τους πολίτες της (που φτωχοποιούνται), αλλά… τρέχει για κυρώσεις στον Μπερλουσκόνι, λόγω της… βότκας από τον Πούτιν

Δυστυχώς, αυτή είναι η άβολη αλήθεια για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η πολιτική ηγεσία της ηπείρου μας. Της κοινής πατρίδας μας. Της Ενωμένης Ευρώπης, που είχε όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσει το αντίπαλο δέος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε επίπεδο παγκόσμιας υπερδύναμης.

Την ώρα που οι Βρυξέλλες… δεν βιάζονται να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξη των πολιτών των ευρωπαϊκών κοινωνιών, οι οποίοι δοκιμάζονται λόγω της πολυεπίπεδης κρίσης, και βλέπουν τη ζωή τους να φτωχοποιείται, τρέχουν να επιβάλλουν κυρώσεις στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επειδή δέχτηκε ως δώρο για τα γενέθλιά του από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μπουκάλια με βότκα.

Τόση ανεπάρκεια, θα συνιστούσε… ανέκδοτο, αν δεν ήταν τόσο μοιραία για την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, και τόσο επώδυνη για την καθημερινότητά των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι υπόλοιπες… χαριτωμένες προσωπικότητες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, ως ασύμμετρη απειλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας στην ήπειρό μας. Και για την επιβίωση της ιδέας της Ευρώπης που νοιάζεται για τους λαούς της.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο