#mazimprosta

Η Ελβετία παραδέχεται: Η παγκόσμια απομόνωση της Ρωσίας δεν ήταν τελικά τόσο ισχυρή – Η Ευρώπη μόνο «υπερέβαλλε»

Οι αρχές σημειώνουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία τόνισε επιπλέον ότι στην Αφρική , τη Μέση Ανατολή και την Ασία, πολλά κράτη δεν θέλουν να πάρουν τη θέση κανενός από τους πόλους ισχύος του κόσμου

Η απομόνωση της Ρωσίας «σε παγκόσμια κλίμακα» δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στην Ευρώπη, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει γίνει πολυπολικός, σύμφωνα με έκθεση για την ουδετερότητα της Ελβετίας από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της χώρας.

“Τα δυτικά κράτη ήταν αυτά που πρώτα απ’ όλα αντέδρασαν στην επίθεση στην Ουκρανία με κυρώσεις. Από τα μέλη της G20 , εννέα κράτη δεν επέβαλαν κυρώσεις”, αναφέρει το έγγραφο.

Οι αρχές σημειώνουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία τόνισε επιπλέον ότι στην Αφρική , τη Μέση Ανατολή και την Ασία, πολλά κράτη δεν θέλουν να πάρουν τη θέση κανενός από τους πόλους ισχύος του κόσμου.

“Ο κόσμος έχει γίνει πολυπολικός.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε εν μέρει την υπάρχουσα περιφερειακή δυναμική, δημιουργώντας νέες εξαρτήσεις και δίκτυα, ειδικά όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και την επισιτιστική ασφάλεια”, προσθέτει η έκθεση.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Δύση ενίσχυσε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία, η οποία οδήγησε σε αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και των τροφίμων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες . Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο Putin, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. 

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο