#mazimprosta

Εύα: Το καλύτερο «πλυντήριο»!

Τόσο αστραφτερές κελεμπίες δεν ξαναείδα το Κατάρ!

Σε πραγματική επαναστάτρια εξελίσσεται η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή. Τόσο επαναστατικές ιδέες είχαμε να δούμε από τον καιρό του Τρότσκι, για να μην πούμε του Μπαμπέφ.

Είναι τέτοιο το πάθος της Εύας για κάθαρση σκοτεινών υποθέσεων, που εάν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα αποκαθήλωση ακόμα και τον Ηρακλή με τον γνωστό άθλο του. Αυτόν του Αυγεία εννοούμε…

Έτσι, μετά την κάθαρση του Ανδρέα Λοβέρδου και των υποκλοπών, η Εύα έκανε το μεγάλο βήμα. Ανέλαβε μία επικίνδυνη αποστολή που ελάχιστοι στον κόσμο θα τολμούσαν να φέρουν εις πέρας. Την «λεύκανση» της κελεμπίας του Κατάρ!

«Το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα» έφτασε να δηλώνει η ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, όπως αποκαλύπτει το aftodioikisi.gr

Κι ενώ η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς ρεπορτάζ κάνουν λόγο για πάνω από 6.500 χιλιάδες νεκρούς εργάτες (Guardian), η Εύα Καϊλή ένιωσε την ανάγκη να εκφωνήσει στο Ευρωκοινοβούλιο έναν λόγο που μόνο ως λιβανιστήρι στο Μουντιάλ του Κατάρ μπορεί να ιδωθεί.

Σχεδόν πανηγυρίζοντας που η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, μία σύγχρονη μορφή δουλεμπορίου, που μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον Guardian απαγόρευε στους εργαζόμενους να αλλάξουν δουλειά χωρίς την άδεια του εργοδότη τους!

Παράλληλα, κατηγόρησε σε όσους ασκούν κριτική ότι κάνουν μπούλινγκ στους Καταριανούς!

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» δηλώνει αρχικά για να φτάσει να πει στη συνέχεια ότι «το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα»!

«Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί» συνεχίζει.

Συνεχίζοντας, αναφέρεται στους χιλιάδες θανάτους: «Έχουμε χιλιάδες θανάτους διότι έχουν αποτύχει οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης στην Ευρώπη».

«Μπορούμε να προωθήσουμε τις αξίες μας. Αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για επιπλήξουμ με στόχο την φτηνή προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας. Τους σεβόμαστε και χωρίς το φυσικό αέριο».

«Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο