#mazimprosta

Εύα Καϊλή: Ψυχολογικό ράκος στην 5ωρη ανάκρισή της από τις βελγικές Αρχές – Υπέπεσε σε αντιφάσεις

Στις 22 Δεκεμβρίου η Εύα Καϊλή θα καταθέσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου και θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, ωστόσο, καθημερινά «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας νέες λεπτομέρειες για την πρώτη της «επαφή» με τις βελγικές Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή, μετά την προσαγωγή της στο κέντρο των Βρυξελλών, την ανέκριναν για περίπου πέντε ώρες, ενώ, κατόπιν, παρέμεινε στα κρατητήρια. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της, η πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να βρισκόταν σε καθεστώς σύγχυσης και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όμως, δεν επικαλέστηκε στιγμή τη βουλευτική της ασυλία, γεγονός που εκτιμάται ότι ενδέχεται να μετρήσει θετικά στην εικόνα που διαμορφώνουν οι δικαστές.

Το στοιχείο, ωστόσο, που ενδέχεται να λειτουργήσει επιβαρυντικά για την Εύα Καϊλή, είναι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αλλά και με πληροφορίες της εκπομπής Live News του MEGA, είναι ότι, σε αυτήν ακριβώς την πρώτη της κατάθεση, φέρεται να ανέφερε ότι είχε δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον Ιταλό σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Μετά την προσαγωγή του Παντσέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και τού ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα», φέρεται να είπε στην κατάθεσή της η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και εδώ εντοπίζεται ένα ακόμη στοιχείο προβληματισμού, καθώς προκύπτει το ερώτημα γιατί η Εύα Καϊλή δεν ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές για τα χρήματα στο σπίτι της, εφόσον δεν ανήκαν σε εκείνη, αλλά προτίμησε να ζητήσει από τον πατέρα της να τα απομακρύνει από εκεί. Σύμφωνα, πάντα, με τα ρεπορτάζ που βασίζονται σε πληροφορίες για την πρώτη κατάθεση της κυρίας Καϊλή στους Βέλγους, προκύπτει ένα ακόμη βασικό ερώτημα: εάν η ίδια δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της, πώς γνώριζε σε ποιον έπρεπε να επιστραφούν;

Σημειώνεται πως, εκτός των άλλων ερευνών, στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών έχουν μπει και οι επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει η Εύα Καϊλή στο Κατάρ στις 31/10, οπότε και συναντήθηκε με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κατάρ και ακολούθως με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο ευρωκοινοβούλιο, για να γυρίσει και πάλι στο Κατάρ, για την έναρξη του μουντιάλ.

Όσο αφορά δε στην υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Εύα Καϊλή αναμένεται να επιβεβαιώσει την διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους κρατούμενους και κυρίως από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, που φέρεται να έχει δηλώσει στους δικαστές πως η ευρωβουλευτίνα δεν γνώριζε το παραμικρό.

Την «καίει» Γερμανίδα ευρωβουλευτής

Το MEGA, σε επικοινωνία του με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν, η οποία είναι επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, παρουσιάζει τις αιχμές που αφήνει η ίδια για τους χειρισμούς της Εύας Καϊλή σχετικά με το Κατάρ.

Αναφορικά με το ταξίδι της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην αραβική χώρα, αναφέρει πως η ίδια αρνήθηκε πολλές φορές προσφορές χρηματοδότησης για να ταξιδέψει στο Κατάρ.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι παρακολουθούσε στενά τη δουλειά των αποκαλούμενων «ομάδων φιλίας» που υπήρχαν στο ευρωκοινοβούλιο.

H Χάνα Νόιμαν στο MEGA: «Αρνήθηκα πάντοτε προσφορές χρηματοδότησης για να ταξιδέψω στο Κατάρ και παρακολουθούσα στενά τη δουλειά των αποκαλούμενων ‘ομάδων φιλίας’. Ήταν προφανές πως κάποιοι συνάδελφοι από τους Σοσιαλιστές είχαν μία ισχυρή ατζέντα υπέρ του Κατάρ.

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν σκέφτηκα πως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα συνδεόταν με παράνομη εξωτερική παρέμβαση και οι κατηγορίες με έχουν σοκάρει».

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο