#mazimprosta

Ελληνάρας…

Κομπολογάκι, σεμνότυφος, έξι στις επτά κουβέντες γύρω από τις γυναίκες είναι άκομψα σεξιστικές ενώ έξι μέρες την εβδομάδα θα χτυπήσει κάρτα στο καφενείο της γειτονιάς του.

Ατόφιος εκφραστής του όχλου μιλά με δυνατή τσιριχτή φωνή κατά προτίμηση και η λέξη ξερόλας στο λεξικό θα μπορούσε κάλλιστα να συνοδεύεται από τη φάτσα του. Όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί μέσα από τις επί παντός επιστητού επικρίσεις του, θα μπορούσε να είναι από ιεροεξεταστής, πετυχημένος προπονητής του Παναθηναϊκού αλλά και ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Όχι ότι δεν το’ χει με τη γεωπολιτική αλλά που να εξηγεί τώρα τι συμβαίνει στη Μιανμάρ αυτή την περίοδο (φυσικά δε γνωρίζει) αλλά προτιμά τις δημοφιλείς συζητήσεις ειδικά αυτές που «θωρακίζουν» τον εθνικό ουρανό, τη γη και τη θάλασσα.

Aν έχεις την τύχη να κάθεσαι σε μια γωνία και τον ακούς, με δυσκολία κρατιέσαι για να μη γελάσεις καθώς μιμείται σαν τον καραγκιόζη και μεταφέρει ακόμη στρεβλότερα στο ακροατήριο του τις ήδη πετσοκομμένες και εκτός πολιτικής πραγματικότητας διαδόσεις των Πορτοσάλτηδων και των Αυτιάδων. Εξυπακούεται πως αν αποτολμήσεις να του αντιπαραθέσεις ορθά επιχειρήματα για να τον αντικρούσεις θα υποστείς τη χλεύη, την ειρωνεία όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από τις δεύτερες φωνές της ξεκούρδιστης και αδιάβαστης πολιτικά χορωδίας του η οποία αποτελείται από σκόρπιους υποστηρικτές και ομοϊδεάτες του ευρισκόμενους μέσα στον καφενέ.

Είναι από τις περιπτώσεις που όσο τις ακούς από καφενειακού  άμβωνα να αναλύουν την πολιτική τόσο αποθαρρύνεσαι αν δεν είσαι σε κέφι και διάθεση για μαύρη κωμωδία. Αναρωτιέσαι γιατί να πας να ψηφίσεις καθώς δυο-τρεις από δαύτους να σε ακολουθήσουν στο παραβάν το σκορ μέσα σε λίγα λεπτά θα διαμορφωθεί στο 1-3…

Έχει μεγάλη πλάκα ως καρικατούρα ο σύγχρονος ραγιάς. Βρίζει για την ακρίβεια αλλά του φταίει ο Πούτιν, τα βάζει με τους Αμερικανούς δυσανασχετώντας που κάνουν τόσα χρόνια κουμάντο στον πλανήτη αλλά αγνοεί ότι η χώρα του έχει γίνει αποικία τους περισσότερο από ποτέ, χάρις στον ανερμάτιστο ενδοτισμό της κυβέρνησης της οποίας ηγείται το πολιτικό του ίνδαλμα.

Αρκετές φορές αν έχει τσακωθεί και με την κυρά στο σπίτι ξεσπά με κρίσεις ειλικρίνειας δηλώνοντας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, αλλά θα ψηφίσει Μητσοτάκη καθώς όλοι είναι ίδιοι.

Τι το’ θελε ένα πειραχτήρι να του θυμίσει ότι ο Κυριάκος όμως ήδη κυβερνά πέντε χρόνια και όλα χειροτερεύουν αντί να φτιάχνουν… Έξαλλος ανταπάντησε ότι τη χώρα την κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στα πέντε χρόνια διακυβέρνησής του. Δεν είδες ρε τις προάλλες και την απόφαση για το Μάτι; Συριζαίοι την ψηφίσανε!

Παρά τις εξωπλανητικές απόψεις του και την πολιτική του αγραμματοσύνη, ο σύγχρονος ραγιάς θα μπορούσε να χαίρει ελάχιστης εκτίμησης αν μη τι άλλο για το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τις απόψεις του.

Αμ έλα που τελικά σε αποτρελαίνει με τα καμώματά του, που όταν βλέπει βουλευτάκο ακόμη και Συριζαίο να μπαίνει στο καφενείο παθαίνει λουμπάγκο από τις επικύψεις και στεγνώνει το στόμα του από τα σάλια που του τρέχουν. Μεγάλη υπόθεση και σαφή ένδειξη μακαριότητας είναι σε τούτη τη ζωή τελικά να μην ξέρεις ούτε ποιος είσαι, ούτε το γιατί και με ποιους είσαι…

ΥΓ. Το πιο ωραίο σημείο της εν λόγω φαρσοκωμωδίας; Μόλις ο τοπικός εθνοπατέρας κλείσει την πόρτα πίσω του, αυτομάτως ο προ ολίγων λεπτών συναγελαζόμενος ραγιάς του σέρνει τα εξ αμάξης, σε μια ύστατη προσπάθεια μέσω εκδήλωσης ενός καταπιεσμένου συμπλέγματος ανωτερότητας ώστε να αποσπάσει τη δικαίωση αλλά και την επιβράβευση των όσων εναπομεινάντων και παραβρισκόμενων…

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο