#mazimprosta

«Εκπλήξεις» στις εκλογές του 2023: Είσοδος Κασιδιάρη με ποσοστό 4%-5%, μικρή διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένος Βαρουφάκης

Σημαντικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να επιφέρουν οι βουλευτικές εκλογές του 2023

Σοβαρές εκλογικές εκπλήξεις θα συναντήσει μπροστά του το κυβερνών κόμμα και κατ’ επέκταση το πολιτικό σύστημα και το ζήτημα είναι ότι δεν τις έχει σταθμίσει σχεδόν καθόλου…

Με πρώτο και κυριότερο την είσοδο στην Βουλή ενός δεξιού αντισυστημικού κόμματος, τους «Έλληνες για την Πατρίδα».
Πιο δημοφιλής απ’ όλους τους αρχηγούς ο Κασιδιάρης
Αν δει κάποιος στο youtube, οι ακόλουθοι του Ηλία Κασιδιάρη ανέρχονται σε 120 χιλιάδες, ενώ του Πρωθυπουργού φθάνουν τους 26 χιλιάδες, του Αλέξη Τσίπρα τους 33 χιλιάδες, του Κυριάκου Βελόπουλου τους 32 χιλιάδες και λίγο ξεχωρίζει ο Γ. Βαρουφάκης με 40 χιλιάδες.
Προσέξτε, μιλάμε για φυλακισμένο πολιτικό που δεν προβάλλεται από κανένα κανάλι – ο Βελλόπουλος π.χ προβάλλεται από ένα τεράστιο δίκτυο καναλιών – ενώ τα κόμματα στην Βουλή ρίχνουν λεφτά για να υποστηρίζονται οι λογαριασμοί στα social media των αρχηγών.

Υπάρχει απόκριση στα βίντεο Κασιδιάρη

Παρόλα αυτά τα views που παίρνουν τα βίντεο του Ηλία Κασιδιάρη είναι πολλαπλάσια των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, που σημαίνει ότι χωρίς διαφήμιση οι απόψεις του έχουν ανταπόκριση.
Τα βίντεο Κασιδιάρη έχουν ανάλογες θεάσεις στο youtube με αυτές των τραγουδιστών και των ηθοποιών.
Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι αυτή η αντισυστημική ψήφος που δεν μετριέται με τα συμβατικά μέσα μέτρησης, θα αλλάξει τα δεδομένα.

Μεγάλη κίνηση δυσαρεστημένων πολιτών στην Ελλάδα όπως στις υπόλοιπες χώρες

Εξάλλου, οι πολίτες θέλουν να αποδοκιμάσουν τα σημερινά κόμματα γιατί παραμένει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η ακρίβεια- ακριβή ενέργεια, αυξάνονται οι δανειακές τους υποχρεώσεις λόγω επιτοκίων, μειώνεται το εισόδημά τους λόγω πληθωρισμού, βάλλονται από την λαθρομετανάστευση και της εγκληματικότητα στις γειτονιές και είναι ακόμα πιο δυσαρεστημένοι από τις μονόφθαλμες επιλογές της Ε.Ε. απέναντι σε ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η δεξιά παράταξη που ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη, θα ανέβει και εδώ. Και θα κατευθυνθεί στη πιο αντισυστημική πτέρυγά του, όπως έγινε και με την Μeloni στην Ιταλία, όπως στη Σουηδία που η ακροδεξιά είναι ρυθμιστής κ.α.

Γι’ αυτό και οι εκπλήξεις στο ελληνικό σύστημα θα είναι οι εξής:

Είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη με ποσοστό 4%-5%

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα», εάν δεν υπάρξει νομοθετική διάταξη από το Υπουργείο Εσωτερικών – όπως φημολογείται – που θα απαγορεύει την κάθοδό του, θα εισέλθει στην Βουλή 100% και με ποσοστό μεγαλύτερο από το όριο του 3%.
Ενδεχομένως να κυμανθεί γύρω στο 4% με 5%.
Ήδη οι δημοσκοπήσεις το βρίσκουν από 2,2% εώς 3,2% το οποίο από μόνο του σημαίνει ότι η σιωπηρή αντισυστημική και «δυσαρεστημένη» ψήφος θα πάει σε αυτόν με ποσοστό μεγαλύτερο από ότι δηλώνεται στις μετρήσεις.
Για την ιστορία, η άλλη αντισυστημική ψήφος θα πάει στον Βαρουφάκη.
Ούτως ή αλλως, υπάρχει και το γενικό αξίωμα «ότι όλοι οι άλλοι έχουν δοκιμαστεί», οπότε ο κόσμος θα δώσει μία ευκαιρία και σε αυτούς.

Το κόμμα Κασιδιάρη δυνητικά μπορεί να φτάσει το 8% με 10%, να γίνει ρυθμιστής

Δυνητικά το ποσοστό Κασιδιάρη, της ανόθευτης και αντισυστημικής δεξιάς, μπορεί να φτάσει το 8% με 10%.
Αυτή τη στιγμή οι δεξιοί – πατριώτες ψηφοφόροι διαχωρίζονται σε αυτούς που έχουν «βολευτεί» σε θέσεις εξουσίας με τη Νέα Δημοκρατία, στα δεξιά κόμματα-στηρίγματα της ΝΔ (Εθνική Δημιουργία, Μπογδάνος κ.α) και στην Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου που κάνει μία προσεκτική διαχείριση ως προς την αντιπολίτευσή του απέναντι στην κυβέρνηση.
Όποιος είδε την ομιλία του στην Βουλή τη μέρα που συζητιόταν οι υποκλοπές, σχεδόν «έβγαλε λάδι» τον Μητσοτάκη και σε μία λογική «όλοι το ίδιο είναι», καταλαβαίνει πολλά…
Kαι το άλλο σκέλος ανήκει στην αντισυστημική δεξιά που εκπροσωπεί ο Η. Κασιδιάρης.
Εάν συμβεί κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-Ελληνικής Λύσης και αφού δεν θα μπουν στην Βουλή τα κόμματα-«πατερίτσες» όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι θα στραφούνε στο κόμμα Κασιδιάρη.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγαλύτερο από τις δημοσκοπήσεις

Το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερο απ’ ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τώρα. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2019.
Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ένα ποσοστό με αναγωγές γύρω στο 27%. Το τελικό ποσοστό ήταν 31% περίπου.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στις δημοσκοπήσεις υπάρχει κόσμος που δεν εκφράζεται και που στην κάλπη θα πάνε με τον βασικό αντίπαλο του ισχυρού.
Υπάρχει άλλωστε έντονο αντι-μητσοτακικό στοιχείο στην κοινωνία που θα πάει με τον Τσίπρα, όχι γιατί ξαφνικά τον αγάπησε, αλλά γιατί είναι ο βασικός αντίπαλος που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση.
Βάσει αυτού, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πέσει κάτω από 30% και η διαφορά με το πρώτο κόμμα που θα είναι η ΝΔ θα είναι πολύ μικρότερη από αυτό το 6-8% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Και φυσικά ο Α.Τσίπρας θα είναι ισχυρός παρά τα όσα λέγονται από την εσωκομματική αντιπολίτευσή του

Ο Βαρουφάκης θα είναι στην επόμενη Βουλή

Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα είναι στην Βουλή καθώς αντιπροσωπεύει την αριστερή αντισυστημική πλευρά και μαζεύει τους παραπονεμένους από την συμβιβασμένη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, εάν προκύψει μία προοδευτική κυβέρνηση θα είναι από τους πρώτους που θα δηλώσει παρών. Στο εξωτερικό είναι δυσεύρετος ομιλητής.
Έχει κριτικάρει εδώ και χρόνια τα άσχημα της Ε.Ε, της Γερμανίας και την ΕΚΤ με συστηματική αρθρογραφία που τώρα κάποιοι την μνημονεύουν. Επειδή τού έφυγαν κάποιοι βουλευτές, δεν σημαίνει τίποτα. Θα είναι μέσα στην επόμενη Βουλή.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο