#mazimprosta

Εκκωφαντική σιωπή που διασύρει τη χώρα

Οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας για το θέμα των χούλιγκαν της χώρας του, που έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτες και προκλητικές. Ακόμη πιο απαράδεκτη και εξοργιστική, όμως, είναι η στάση που τηρείται από τη δική μας ηγεσία, διασύροντας ολόκληρη τη χώρα…

Είναι ανεπίτρεπτο η αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας να περιορίζεται στα σχόλια κάποιων ανώνυμων «κυβερνητικών στελεχών», που αναφέρουν μάλιστα και το αυτονόητο, ότι «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της». Η μόνη επίσημη ανακοίνωση που έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής είναι από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία επισημαίνει -και ορθώς- ότι οι δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς συνιστούν «ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας».

Δεν είναι μόνο ο «εξαφανισμένος» στα Χανιά πρωθυπουργός, που συνεχίζει τις διακοπές και τα μπάνια του θεωρώντας πιο σημαντικό να φιλοξενεί στη βίλα του την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον σύζυγό της. Δυστυχώς, απούσα καταγράφεται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού ομόλογός της είναι ο κ. Μιλάνοβιτς και πρώτη εκείνη όφειλε να έχει πάρει θέση. Αφωνοι παραμένουν -χωρίς να προκαλεί εντύπωση πια- και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, ειδικά ο επί της Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης, που προφανώς εξασκεί το προφίλ του «άτεγκτου» και του «λαλίστατου» προς άλλες, πιο βολικές κατευθύνσεις.

Αν αυτό που συνέβη πριν από μία εβδομάδα με τους χούλιγκαν ήταν μια μορφή εισβολής σε μια χώρα ανοχύρωτη, η θρασεία απαίτηση του Κροάτη προέδρου -και μάλιστα, υπό την απειλή… βεντέτας- να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες υπήκοοί του συνιστά υποτροπή της «εισβολής» σε διπλωματικό και διακρατικό επίπεδο. Κι αν για την εισβολή των νεοναζί χούλιγκαν αναζητούνται ακόμη δικαιολογίες και μετακυλίονται οι ευθύνες από τον έναν στον άλλον, δεν υπάρχει απολύτως κανένα άλλοθι για την ανοχή προς τον κ. Μιλάνοβιτς, ο οποίος έπρεπε να έχει υποχρεωθεί ήδη να ανακαλέσει.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η πολιτειακή και η πολιτική τάξη της χώρας έχουν γίνει, κατά το κοινώς λεγόμενο, «της σφαλιάρας». Υποχωρήσεις και παραχωρήσεις πότε για το «εθνικό συμφέρον», πότε για το «κοινό καλό» και πότε γιατί… «δεν γίνεται αλλιώς». Ταπεινωτικές υποκλίσεις απέναντι και στους… Bad Blue Boys, όμως, γιατί;

#np2023 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο