#mazimprosta

Γερμανία: Οι μάσκες έπεσαν

Ακούω πολλά και διάφορα για το δήθεν οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η… καημένη η Γερμανία και τη φέρνει -τάχα μου- στη δραματική θέση των ευρωπαϊκών χωρών που η ίδια καταδυνάστευσε την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Δεν ξέρω τι είδους «πλυντήριο» είναι αυτό με απώτερο στόχο να εμφανιστεί η γερμανική οικονομία ως ο «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης και να λυπηθούμε τους Γερμανούς, αλλά σίγουρα δεν αποδίδει ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα. Μία κρατική οικονομία με σημαντικό πλεόνασμα (μεγαλύτερο απ’ όσο επιτρέπουν και οι ευρωπαϊκοί κανόνες!) στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που είναι ο πραγματικός δείκτης παραγωγικής ευρωστίας, δεν μπορεί να εμφανίζεται «προβληματική», παρά μόνο από ηλιθίους ή πληρωμένους ψεύτες σε διατεταγμένη αποστολή.

Οπως εξηγεί με τρεις γραμμές ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, ένας από τους καλύτερους «αντισυστημικούς» οικονομολόγους που διαθέτει η χώρα, «τα γερμανικά πλεονάσματα εξακολουθούν να είναι τεράστια σήμερα, παρά τις ανοησίες που λέγονται περί προβλημάτων της οικονομίας της συγκεκριμένης χώρας. Μειώθηκαν σημαντικά -μόνο προσωρινά- το 2022 λόγω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών, καθώς επίσης και των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά το 2023 βρέθηκαν ξανά πλησίον του 7% του ΑΕΠ ή στα 280 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 προβλέπονται στο 7,4% ή περί τα 300 δισ. ευρώ».

Επιπλέον, οι πληρωμένες μοιρολογίστρες της γερμανικής οικονομίας θα έπρεπε να γνωρίζουν από τα πρόσφατα ιστορικά δεδομένα ότι η μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή χώρα, όταν ζορίζεται, έχει έτοιμη τη συνταγή θεραπείας. Ανασυγκροτεί την πολεμική της βιομηχανία και αναδιατάσσει την παραγωγική της ικανότητα με έμφαση σε ένα προϊόν: Τα όπλα!
Με το βεβαρημένο μητρώο δύο παγκόσμιων συρράξεων τις οποίες η ίδια προκάλεσε, η Γερμανία αδυνατούσε τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες να καταφύγει στη γνωστή συνταγή. Ανατάχθηκε -με πλήρη ενθάρρυνση των Αμερικανών- και πέτυχε το νεότερο «γερμανικό θαύμα» χάρη στην απογείωση των εξαγωγών της. Γενικώς. Σταδιακά όμως άρχισε να ξαναχτίζει και τον προσφιλή της βιομηχανικό τομέα: τα οπλικά συστήματα.

Πλέον η κρίση στην Ουκρανία τής έχει απελευθερώσει τα χέρια. Ανακοίνωσε πρόγραμμα στρατιωτικής θωράκισης αξίας 100 δισ. ευρώ, αλλά ουδείς συγκινήθηκε. Ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει τεράστια βιομηχανική μονάδα της Rheinmetall στην εμπόλεμη Ουκρανία για να παράγει και να επισκευάζει άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Ουδείς ανησύχησε. Ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει (πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) 5.000 στρατιώτες στη Λιθουανία, σε βάση που θα απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από τη μεθόριο με τη Ρωσία, και ουδείς την επανέφερε στην τάξη!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μοναδική ευκαιρία για να εκπληρώσει τις ακόρεστες στρατηγικές φιλοδοξίες για επιβολή στην Ευρώπη, ανατάσσοντας ταυτοχρόνως και την οικονομία της.

Προσέξτε τα νούμερα γιατί ζαλίζουν: Την ίδια ώρα που στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας η συρρίκνωση των παραγγελιών άγγιξε το 15%, οι παραγγελίες του αμυντικού τομέα στη Γερμανία κυριολεκτικά απογειώθηκαν. Μόνο σε έναν μήνα αυξήθηκαν κατά 111%! Η ίδια η Rheinmetall ανακοίνωσε ότι το 2024 σκοπεύει να… εξαπλασιάσει την παραγωγή της σε βλήματα πυροβολικού για να καλύψει τις ανάγκες της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα απογειώνονται οι παραγγελίες σε άρματα μάχης από τις σκανδιναβικές και τις βαλτικές χώρες που ζουν σε ατμόσφαιρα καλπάζουσας ρωσοφοβίας. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι τα έσοδα που αποφέρει η πώληση ενός σύγχρονου Leopard για τη γερμανική οικονομία είναι μεγαλύτερα σε αξία από την πώληση 2.000 μικρών αυτοκινήτων!

Η Γερμανία λοιπόν παριστάνει, ως συνήθως, τον ψόφιο κοριό, αλλά μετά το πρώτο ενεργειακό σοκ βρήκε τρόπο να θησαυρίζει από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αρκεί… να αντέξουν οι Ουκρανοί. Αυτό είναι ακριβώς το κρίσιμο στοίχημα για το Βερολίνο, που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι Γερμανοί θέλουν να στηρίξουν την οικονομία τους, αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιήσουν τις αντισλαβικές ρατσιστικές προκαταλήψεις που δεν τους εγκατέλειψαν ποτέ.

Προσπαθώντας επιμελώς να μη φαίνονται ότι είναι αυτοί που δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να κρατηθεί στα πόδια του ο Ζελένσκι και η μαφιόζικη συμμορία του, κρατούν την μπαγκέτα της αντιρωσικής εκστρατείας. Αυτοί ντοπάρουν τους «χρήσιμους ηλιθίους» των βαλτικών χωρών που ανακάλυψαν αίφνης, 80 χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι κινδυνεύουν από τους Ρώσους και είναι οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι στον ανόητο Μακρόν για τους ανέξοδους λεονταρισμούς προς τον Πούτιν.

Οι μάσκες έπεσαν οριστικά πριν από λίγες μέρες, όταν οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες από τηλεδιάσκεψη ανώτατων Γερμανών αξιωματικών, οι οποίοι μελετούσαν, αφενός, την αποστολή πυραύλων Taurus μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία (προοπτική που ο Σολτζ διαψεύδει δημοσίως μετά βδελυγμίας) αφετέρου όμως ένα στρατηγικό χτύπημα στην καρδιά της Κριμαίας που θα οργάνωνε η ίδια η Γερμανία!
Η αποκάλυψη είναι τρομακτική, αλλά πέρα για πέρα αληθινή, αφού δεν τόλμησε να τη διαψεύσει ούτε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας. Αρκέστηκε απλώς να ερμηνεύσει πώς συνέβη αυτή η ντροπιαστική διαρροή.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας 30 λεπτών που βγήκε στη φόρα από το «απαγορευμένο» στην Ευρώπη «Russia Τοday» ακούγεται ο επικεφαλής της Λουφτβάφε να συνομιλεί με τρεις υφισταμένους του για το πώς θα επιτευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή της γέφυρας του Κερτς που ενώνει τη Χερσόνησο της Κριμαίας με τμήμα τής υπό ρωσικό έλεγχο ουκρανικής επικράτειας και είχε δεχτεί πλήγματα στο παρελθόν.

Το περιστατικό θα ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό αν αποτελούσε αυτόνομη πρωτοβουλία ενός αντιρωσικού θύλακα αξιωματικών, προφανώς ναζιστικής απόκλισης, στη γερμανική Μπούντεσβερ. Καθίσταται όμως απολύτως εφιαλτικό από τη στιγμή που αποδεικνύεται πως πρόκειται για μυστική αλλά επίσημα εγκεκριμένη πολιτική της τρικομματικής γερμανικής κυβέρνησης, η οποία είναι η ίδια που φλερτάρει με ναζιστικές μεθοδεύσεις.

Για σκεφτείτε το λίγο: Ενας Γερμανός υπουργός Υγείας να δηλώνει προσφάτως ότι τα νοσοκομεία της χώρας εξοπλίζονται για να φιλοξενήσουν τραυματίες από πολεμικά μέτωπα, ένας άκρως ψυχροπολεμικός Γερμανός υπουργός Αμυνας που, αντί να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις στους αξιωματικούς της Λουφτβάφε, ανησυχεί μόνο για το πώς διέρρευσαν τα σχέδιά τους, και στο βάθος του τρισδιάστατου κάδρου χαμογελά διαβολικά η… Γερμανίδα Θεία Ούρσουλα που έχει βάλει στόχο της επανεκλογής της στην Κομισιόν να γονατίσει τον Πούτιν. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η Γερμανία, ακόμα μια φορά, παίρνει ολόκληρη την Ευρώπη στον λαιμό της με εξαιρετικά επικίνδυνες ακροβασίες. Οποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός ή απλώς «πιασμένος»…

#np2024 #PDM2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο