#mazimprosta

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Στους μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

Ο 55χρονος συγγραφέας φέρεται να κατέβαζε αρχεία από το 2016, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει τα ίχνη του

Στην «κόκκινη λίστα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω του μεγάλου όγκου αρχείων παιδικής πορνογραφίας που κατείχε, σε συνδυασμό με τα ψηφιακά του ίχνη, φέρεται να βρίσκεται ο 55χρονος Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων είναι στις φυλακές της Τρίπολης από τις 26 Οκτωβρίου, και πλέον περιμένει να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου –ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε κατεβάσει τα αρχεία στο πλαίσιο έρευνας για επόμενο βιβλίο του–, θεωρείται από τους αστυνομικούς ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να αναζητούσε και «κατέβαζε» το υλικό από το 2016, επιχειρώντας παράλληλα να κρύψει τα ίχνη του χρησιμοποιώντας έως και 284 διαφορετικές διαδικτυακές διευθύνσεις πρωτοκόλλου για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η γεωγραφική του τοποθεσία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι πληροφορίες για τη δράση του προήλθαν από ξένες Αρχές· οι αναλυτές της Δίωξης εντόπισαν στα αρχεία του περισσότερα από 100 βίντεο με παιδιά κάτω των 12 ετών.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο