#mazimprosta

Αφρο-Αμερικανοί και Λατίνοι “βυθίζουν” τους Δημοκρατικούς στις Ενδιάμεσες Εκλογές

Τα στοιχεία από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, αλλά και από την ποιοτική διερεύνηση της πρόωρης ψήφου σε αρκετές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαιώνουν την αίσθηση που επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι Αφρο-Αμερικανοί και οι Λατίνοι, δυο μεγάλες κοινωνικές ομάδες που στο παρελθόν συντάχθηκαν με τον Μπαράκ Ομπάμα και παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς, σήμερα γυρίζουν την πλάτη τους στο κόμμα του Τόμας Τζέφερσον, λόγω της ανεπάρκειας του Τζο Μπάιντεν και των δραματικών συνεπειών κεντρικών πολιτικών επιλογών του, οι οποίες οδηγούν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Τα σχετικά ευρήματα αποκτούν πρόσθετη αξία για τη διετία που ακολουθεί, μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2024. Αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι, από την πλευρά του σημερινού ενοίκου του Οβάλ Γραφείου, που… δύσκολα θα αλλάξει, οι Δημοκρατικοί οδεύουν σε ήττα και στις προεδρικές εκλογές.

Ειδικά αν, αντί του Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο