#mazimprosta

Αρέσκονται στα παραμύθια

Ο Ερντογάν έχει εισβάλει και στην Αμμόχωστο αλλά οι πολιτικοί μας ακόμα τον… δικαιολογούν! Ναι, είναι απαράδεκτοι…

Η Λευκωσία και η Αθήνα αρέσκονται στα παραμύθια. Αν ήταν της Χαλιμάς τα παραμύθια, θα έλεγα πως καλά είμαστε, και το τέλος θα είναι καλό. Αλλά, εδώ έχουμε να κάνουμε με την υπόθεση του Κυπριακού, την οποία από το 1960 χαντάκωσαν οι πολιτικοί και των δύο χωρών και από το 1974 την έστειλαν στα τάρταρα.
Ψευτοπαλικαρισμοί, εθνικισμοί, «αδέσμευτες» πολιτικές της κακιάς ώρας και η σύγκρουση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Σοβιετική Ένωση για το νησί, το οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Διχοτομημένο, με έντονη την τουρκική παρουσία, και με ένα Ταγίπ Ερντογάν να έχει αποφασίσει ότι είναι δικό του. Το είπε και την Κυριακή από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Απαιτεί λύση δύο κρατών, ένα “τουρκικό” και ένα “ελληνικό”, με τρόπο που θα ασκεί έλεγχο σε όλο το νησι.
Φυσικά, την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση έχει η ελληνική χούντα, που έδωσε στον Αττίλα την ευκαιρία για να εισβάλει, τον Ιούλιο του 1974, και να κατέχει το 40% της Κύπρου μέχρι σήμερα. [Αυτό… Για να μην ξεχνάμε. Διότι χωρίς τη βοήθεια των προδοτών στρατιωτικών η Τουρκία δεν θα μπορούσε ποτέ να πατήσει στην Κύπρο. Η αλήθεια πονά, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να λέγεται].
Αυτά και καλή συνέχεια…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο