#mazimprosta

Αποκαλύψεις από αυτούς που έλεγαν «υποκλοπές τέλος»

Το συγκρότημα Μαρινάκη σημαδεύει τώρα ως εγκέφαλο των παρακολουθήσεων τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Σαφές εκβιαστικό – προειδοποιητικό μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου να μην πάρει πίσω τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος θυσιάστηκε προ τριμήνου ως άλλη Ιφιγένεια λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, στέλνει το συγκρότημα Μαρινάκη, υπενθυμίζοντας παράλληλα στον κ. Μητσοτάκη (εν όψει πάσης φύσεως εξελίξεων) ότι τον έχει στο χέρι!

Η ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Βήμα της Κυριακής» αλλά και μια μέρα νωρίτερα η εφημερίδα «Τα Νέα» έβαλλαν κατά του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζοντάς τον ως τον εγκέφαλο των υποκλοπών νόμιμων και παράνομων. Το δημοσίευμα έρχεται στον απόηχο των φημών που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται εισηγήσεις για επαναφορά του κ. Δημητριάδη, με δεδομένο το χάος που προέκυψε μετά τη φυγή του και τα συνεχή σκάνδαλα που αδυνατούν να διαχειριστούν αυτοί που έχουν σήμερα τα ηνία στο Μαξίμου.

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένης της αντιπάθειας που τρέφει το σύστημα Μαρινάκη στο πρόσωπο του Γρηγόρη Δημητριάδη (μάλλον επειδή επί ημερών του δεν αλώνιζαν, όπως σήμερα), το επίμαχο ρεπορτάζ του «Βήματος» δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά προειδοποίηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αραγε, τι άλλαξε ξαφνικά; Πριν από λίγες μέρες ο όμιλος Μαρινάκη ήταν εκείνος που είχε σφυρίξει πρώτος τη λήξη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων με το περιβόητο πρωτοσέλιδο των «Νέων», που έφερε τον τίτλο «Υποκλοπές τέλος»! Η εφημερίδα υποστήριζε πως η υπόθεση δεν έχει κλονίσει την κυβέρνηση, βασιζόμενη στα ευρήματα δημοσκόπησης που ήθελε τους πολίτες να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με τις υποκλοπές.

Δύο εβδομάδες μετά το πρωτοσέλιδο εκείνο, η ίδια εφημερίδα αλλά και το «Βήμα» ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την υπόθεση, αποκαλύπτοντας λίγο πολύ πως παρακολουθούνταν άπαντες!

Επιλεκτική ευαισθησία

Σημειωτέον, η επιλεκτική ευαισθησία του ομίλου είναι άνευ προηγουμένου και προκαλεί ευλόγως σωρεία ερωτημάτων. Είναι ενδεικτικό πως εδώ και τόσες μέρες δεν έχει ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με τα έργα και τις ημέρες του καρατομηθέντος Ανδρέα Πάτση, ούτε και με τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης της 12χρονης στον Κολωνό, ωστόσο αποφάσισε το Σαββατοκύριακο να κάνει πρωτοσέλιδο επικριτικό αφιέρωμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και να επιτεθεί στον Τάκη Θεοδωρικάκο…

Το ερώτημα που πλανάται σε κάθε περίπτωση είναι «γιατί τώρα;». Στο επίμαχο ρεπορτάζ – μήνυμα προς το Μαξίμου αναφέρεται πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστησε δίκτυο παρακολουθήσεων όπου «υπήρχε κεντρικότερος σχεδιασμός» για τις παρακολουθήσεις, με «τον αριθμό των άγνωστων θυμάτων-στόχων του κατασκοπευτικού προγράμματος να θεωρείται ότι είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Με πολλούς από τους παρακολουθούμενους να είναι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που βρίσκονται σε πολύχρονη σύγκρουση μεταξύ τους».

Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι παρακολουθήθηκε και υπουργός, φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και επιχειρηματίες και απλοί ιδιώτες. Υπενθυμίζεται πως προ διμήνου η «Καθημερινή», που επίσης στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε αναφέρει πως παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επτά με οκτώ πολιτικά πρόσωπα… Εκείνο το δημοσίευμα ποτέ δεν διαψεύστηκε. Η κυβέρνηση απάντησε γενικόλογα στο δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι κανένα παράνομο λογισμικό δεν αποκτήθηκε από την ΕΥΠ…

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο