#mazimprosta

Αν η Μέρκελ αγόραζε το (πανάκριβο) αμερικανικό φυσικό αέριο, αντί για το (φθηνό) ρωσικό, η ευρωζώνη θα είχε χρεοκοπήσει

Παρακολουθείς τον φανατισμό αρκετών, ακόμη και δημοσιογράφων, να μας πείσουν για το πόσο… επιζήμια υπήρξε η επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ να συνδέσει ενεργειακά τη Γερμανία και κατ’ επέκταση συνολικά την Ενωμένη Ευρώπη με τη Ρωσία, και χαμογελάς μελαγχολικά.

Πόσο… ενσωματωμένος μπορεί να είναι κάποιος. Αν η Γερμανίδα πρώην Καγκελάριος είχε επιλέξει την τελευταία δεκαετία τη διασύνδεση της χώρας της και της Ευρώπης με το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο της Αμερικής και όχι με το… πάμφθηνο φυσικό αέριο της Ρωσίας, η ευρωζώνη θα είχε προ πολλού χρεοκοπήσει. Και χώρες όπως η δική μας, με ασθενείς οικονομίες, θα βρίσκονταν σε μόνιμα Μνημόνια.

Η υπερεξάρτηση της Ευρώπης από τους φυσικούς πόρους της Ρωσίας, οδήγησε φυσικά στην έμμεση… ομηρία από το καθεστώς Πούτιν, με ό, τι συνεπάγεται αυτό στις ευαίσθητες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, μετά τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί ωστόσο υποφέρουν πλέον. Και δεν υποφέρουν επειδή η Άνγκελα Μέρκελ μας “έδεσε” με τους ρωσικούς φυσικούς πόρους.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο