#mazimprosta

Αμερική: Επισπεύδει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Οι… συμπτώσεις πολλαπλασιάζονται, κάτι που σημαίνει ότι η αρχική εντύπωση ήταν και η σωστή. Το “βαθύ κράτος” της Αμερικής δείχνει να έχει αποφασίσει να… επισπεύσει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και μοχλό τη… συναίνεση του καθεστώτος Ζελένσκι, το οποίο φυσικά δεν διατηρεί ούτε ίχνος αυτονομίας, αλλά ελέγχεται πλήρως από την Ουάσινγκτον.

Η στοχευμένη διαρροή του Λευκού Οίκου για την… οργή του Τζο Μπάιντεν προς τον Βολοντίμρ Ζελένσκι, σε… προ μηνών τηλεφωνική επικοινωνία τους, με αφορμή την “αχαριστία” του Ουκρανού Προέδρου για τη βοήθεια που στέλνουν οι ΗΠΑ στη χώρα του, ήρθε να… δέσει το σενάριο.

Με φόντο την αναμενόμενη αλλαγή ισορροπιών στο Κογκρέσο, με τους Ρεπουμπλικανούς να ανακτούν τον έλεγχο τουλάχιστον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενδεχομένως και της Γερουσίας, στο εσωτερικό των Δημοκρατικών πληθαίνουν οι φωνές για “συνθηκολόγηση” στο ουκρανικό μέτωπο, ώστε να αμβλυνθούν οι δραματικές συνέπειες (και) για την αμερικανική κοινωνία, που φυσικά έχουν βλαβερές εκλογικές συνέπειες για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σε μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, πληθαίνουν οι αναλύσεις για την ανάγκη “να τελειώνουμε” με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δια της διπλωματικής οδού. Και καθώς τα στοχευμένα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας… κάνουν τη δουλειά τους, και οι Ουκρανοί ξεμένουν από ηλεκτρισμό και νερό, η νέα ακρίβεια στα επισιτιστικά προϊόντα δίνει τη χαριστική βολή στη συλλογική Δύση και τις επιπόλαιες επιλογές της στην ουκρανική κρίση.

Προφανώς και τον τόνο θα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Και η Ευρώπη… θα ακολουθήσει.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο