#mazimprosta

Ένταση της αντισυστημικής ψήφου

Οι πιο σοβαροί από τους δημοσκόπους καταγράφουν το φαινόμενο εδώ και αρκετό καιρό, και έχουν σπεύσει να χτυπήσουν καμπανάκι κινδύνου στις ηγεσίες των κεντρικών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, και τείνουν να παγιωθούν, οδηγούν σε… ανάφλεξη της αντισυστημικής ψήφου, όπως είχε συμβεί και πριν από περίπου μια δεκαετία, στις απαρχές της εθνικής κρίσης των Μνημονίων.

Ελπίδα όλων είναι ότι, το… πάθημα έχει γίνει μάθημα για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και τέτοιου είδους αντισυστημικές συμπεριφορές δεν θα εκδηλωθούν μαζικά και με ακραίο αποτύπωμα. Στις Βρυξέλλες ωστόσο δεν κρύβουν τον προβληματισμό, έως την ανησυχία τους, για την εικόνα που θα παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Η ανησυχία αυτή μάλιστα έχει μεταφερθεί τόσο στους Έλληνες ευρωβουλευτές όσο και στον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει πρόσφατα τόσο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

#np2022 #pdm2882

Μοιράστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Μετάβαση στο περιεχόμενο